*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė
  • 2020 m. gruodžio 11 d. (penktadienį) įvyko nuotolinis Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos (toliau – SJRT) posėdis, kuriame išrinktas SJRT pirmininko pavaduotojas, atlikta jaunimo apdovanojimų nominantų atranka ir patvirtintas jaunimo apdovanojimų „Jaunosios žvaigždutės 2020“ nominantų sąrašas. SJRT posėdyje patvirtinta 2020 m. Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos veiklos ataskaita ir 2021 m. veiklos planas. Vadovaujantis Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos patvirtintomis savivaldybių jaunimo reikalų tarybų veiklos organizavimo ir vertinimo rekomendacijomis, įsivertinta SJRT 2020 m. veikla. Pakruojo atviro jaunimo centro atstovai supažindino SJRT narius su rajone vykdomu atviru ir mobiliu darbu, nuotolinio darbo su jaunimu iššūkiais ir jaunimo situacija. Savanoriškos veiklos mentorė pristatė rajone įgyvendinamą Jaunimo savanoriškos tarnybos programą, pasiektus rezultatus bei įvykdytas jaunimo savanorių kvalifikacijos kėlimo priemones. Pakruojo atviro jaunimo centro atstovai ir savanoriškos veiklos mentorius kviesti aktyviau bendradarbiauti su SJRT sprendžiant jaunimui aktualius klausimus. Protokolas.

  • 2020 m. rugsėjo  29 d. (antradienį) įvyko nuotolinis Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos (toliau – SJRT) posėdis, kuriame įvertinti jaunimo apklausos dėl poreikių ir užimtumo rezultatai ir teikti siūlymai dėl atviro darbo su jaunimu vykdymo, dėl į jaunimą orientuotų pramoginių, sporto ir informacinių renginių organizavimo, dėl aktyvesnės sportinės veiklos rajone. Teikti siūlymai dėl vietos verslo skatinimo ir naujų darbo vietų kūrimo jauniems žmonėms, dėl jaunimo užimtumo / įdarbinimo vasara programos parengimo, dėl Pakruojo rajono savivaldybės pažangaus verslo ir žemė ūkio kūrimo, švarios ir saugios aplinkos išsaugojimo programos lėšų skyrimo smulkiajam ir vidutiniam verslui remti tvarkos aprašo patikslinimo. Teikti siūlymai atnaujinti ar įrengti naujas sporto ir aktyviam laisvalaikiui skirtas erdves, kompleksines vaikų žaidimo aikšteles (su daugiau ir įdomesnių įrenginių), poilsio zonas jaunimui ir jaunoms šeimoms. Skatinta labiau viešinti jaunimo reikalų tarybos ir jaunimo organizacijų veiklas bei didinti jų žinomumą. Susipažinta su Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento parengtu ir išleistu informaciniu leidiniu apie naujas psichoaktyviąsias medžiagas „Sužinok daugiau apie naujas psichoaktyviąsias medžiagas ir ne tik“ ir su Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos parengta kovai su prekyba žmonėmis prevencine medžiaga.. Protokolas.
    Jaunimo reikalų taryba svarstė jaunimui aktualius klausimus (2020-10-23)

  • 2020 m. liepos 10 d. (penktadienį) įvyko nuotolinis Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos (toliau – SJRT) posėdis, kuriame deleguotas SJRT atstovas  į  Pakruojo rajono savivaldybės kultūros ir meno tarybą bei Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymu aptartos jaunimui skirtos lytiškumo ugdymo priemonės, kaip jos atliepia jaunimo poreikius ugdant lytiškumą ir kokių papildomų priemonių reikėtų siekiant kokybiškesnio lytiškumo ugdymo Savivaldybėje. Protokolas.

  • 2020 m. birželio 26 d. (penktadienį) įvyko nuotolinis Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos (toliau – SJRT) posėdis, kuriame SJRT nariai susipažino su Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) įgyvendinto tyrimo „Europos Sąjungos Jaunimo dialogo procesas Lietuvoje – „Jaunimo galimybės“: 7-asis proceso ciklas“ rezultatais.  Tai yra naujausias tyrimas apie jaunus žmones Lietuvoje, jaunimo darbuotojus, įsidarbinimo galimybes bei pačių jaunų žmonių požiūrį į skirtingus gyvenimo aspektus. LiJOT manymu tyrimas padės ne tik dar geriau suprasti jauno žmogaus situaciją Lietuvoje, bet ir gali tapti įrankiu teikiant pasiūlymus. Su tyrimo rezultatais galima susipažinti čia: https://docdro.id/Zub7mU4.
    SJRT nariai susipažino ir su gegužės – birželio mėn. vykdytos Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo apklausos dėl užimtumo ir poreikių rezultatais (savo nuomonę išsakė 140 jaunų žmonių). Planuojama atlikti apklausos analizę ir teikti konkrečius pasiūlymus dėl efektyvesnės jaunimo politikos įgyvendinimo.
    SJRT nariams pristatyti Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo organizacijų ir neformalių jaunimo grupių projektų finansavimo 2020 m. konkurso rezultatai. Esant poreikiui, projektų vykdytojams bus teikiama aktuali informacija ir vykdomos konsultacijos jiems aktualiais klausimais.
    SJRT nariai susipažino ir su planuojamais organizuoti jaunimo renginiais. Nutarta kiekvieną mėnesį viešinti informaciją apie planuojamus organizuoti jaunimo renginius interneto svetainėje www.pakruojis.lt - Jaunimas - Renginiai.
    Protokolas.

  • 2020 m. kovo 30 d. (antradienį) nuotoliniu būdu vyko Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos posėdis (toliau – Taryba). Posėdyje apsvarstyti 5 jaunimui aktualūs klausimai. Patvirtintos Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo organizacijų ir neformalių jaunimo grupių projektų finansavimo 2020 metais konkurso būdu finansuotinos veiklos, prioritetai, už kuriuos vertinant projektus bus skiriami papildomi balai. Nustatyta didžiausia ir mažiausia vienam projektui galima skirti lėšų sumą vieneriems metams bei reikalavimai pareiškėjams. Patvirtinti kiekybiniai ir kokybiniai rodikliai, kuriuos privalės pasiekti finansavimą gavę pareiškėjai, apklausos „Pakruojo rajono jaunimo apklausa dėl poreikių ir užimtumo“ forma ir nustatytas apklausos vykdymo laikotarpis (balandžio – gegužės mėn.). Nutarta rajono jaunimo organizacijas, atvirą jaunimo centrą ir atviras jaunimo erdves supažindinti su išmaniojo darbo su jaunimu protokolu, sekti teisės aktų pakeitimų naujienas, kurios liečia jaunimo reikalų tarybos veiklą. Taryba taip pat nutarė toliau aktyviai naudoti turimus jaunimo informavimo kanalus ir karantino laikotarpiu dalintis su jaunimu aktualia informacija bei skatinti juos laikytis nustatytų Socialinės apsaugos ministerijos reikalavimų. Protokolas.