*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė
  • 2018 m. gruodžio 17 d. (pirmadienį) vyko Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos posėdis, kuriame patvirtintas Jaunimo problemų sprendimo Pakruojo rajono savivaldybėje 2019-2021 m. planas, 2018 m. Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos ataskaita ir 2019 m. Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos veiklos planas. Parengtas rekomendacijų ir pasiūlymų paketas įstaigoms ir organizacijoms dėl efektyvesnės jaunimo politikos įgyvendinimo ir jų vykdomos veiklos.
    Posėdžio protokolas.
    Jaunimo problemų sprendimo Pakruojo rajono savivaldybėje 2019-2021 m. planas.

  • 2018 m. gruodžio 7 d. (penktadienį) vyko Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos posėdis, kuriame susipažinta su 2018 m. spalio – lapkričio mėnesiais atliktu Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo problematikos tyrimu. Susipažinta su tyrimo ataskaita, išvadomis bei rekomendacijomis. Atlikta nominantų jaunimo apdovanojimams atranka ir įsteigta 21 nominacija.
    Posėdžio protokolas.
    Pakruojo rajono savivaldybės 2018 m. Jaunimo problematikos tyrimo ataskaita.

  • 2018 m. rugsėjo 27 d. (ketvirtadienį) vyko Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos posėdis, kuriame aptarta Jaunimo politikos pagrindų įstatymo pakeitimo nauja redakcija, apžvelgti pagrindiniai įstatymo pakeitimo akcentai, teikti siūlymai dėl naujų jaunimo politikos įgyvendinimo priemonių įtraukimo į Savivaldybės ilgalaikius strateginio planavimo dokumentus, deleguotas atstovas į Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo politikos kokybės vertinimo darbo grupę. Skatintas jaunimo reikalų tarybos narių dalyvavimas savivaldybių jaunimo reikalų tarybos veiklos kokybės gerinimo mokymuose. Susipažinta su savanoriškos veiklos skatinimo pradžios darbais savivaldybėje – savanoriškos veiklos organizatoriaus funkcija, planuojamomis organizuoti priemonėmis, savanorystės galimybių viešinimu Pakruojo suaugusiųjų ir jaunimo švietimo centro interneto svetainės skiltyje „Savanorystė Pakruojyje“, aptartos Jaunimo reikalų tarybos 2018 m. veiklos plano priemonės, suplanuota lapkričio mėnesį susitikti su rajono ugdymo įstaigų mokinių savivaldos atstovais. Atsižvelgiant į Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (toliau – LIJOT) kvietimą susipažinti su patvirtinta LIJOT pozicija dėl balsavimo nuo 16 metų savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose ir į artimiausią Savivaldybės jaunimo reikalų tarybos posėdžio darbotvarkę įtraukti klausimą dėl balsavimo nuo 16 metų savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose, posėdžio pabaigoje vyko diskusija „Balsavimas nuo 16 metų. Už ar prieš“. Jaunimo reikalų tarybos pozicija pateikta LIJOT.
    Posėdžio protokolas.

  •  2018 m. birželio 12 d. (antradienį) vyko Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos posėdis. Susipažinta su Jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimo rezultatais, patvirtintas Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo savanoriškos veiklos aprašas ir aptartas dalyvavimas Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos planuojamuose organizuoti Savivaldybių jaunimo reikalų tarybų mokymuose. Nutarta toliau bendradarbiauti su Jaunimo garantijų iniciatyvos koordinatore dėl neaktyvių jaunų žmonių identifikavimo ir užimtumo didinimo, patvirtintą Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo savanoriško veiklos aprašą teikti tvirtinti Pakruojo rajono savivaldybės tarybai ir 2018 m. rugsėjo – spalio mėn. dalyvauti savivaldybių jaunimo reikalų tarybų stiprinimo mokymuose. Posėdžio protokolas.
  • 2018 m. balandžio 4 d. (trečiadienį) vyko Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos išvykstamasis posėdis / susitikimas Pakruojo Juozo Pakalnio muzikos mokyklos Atvirame jaunimo centre (toliau – PAJC). Susipažinta su Pakruojo atviro jaunimo centro veikla, patalpomis bei teikiamomis paslaugomis. Įvertinta situacija ir pateikti pasiūlymai dėl efektyvesnio atviro darbo su jaunimu bei paslaugų kokybės gerinimo — skatinti PAJC aktyviau dalyvauti projektinėje veikloje; aktyviau į PAJC veiklą įtraukti mažiau galimybių turintį jaunimą; aktyviau viešinti PAJC veiklą ir teikiamas paslaugas. Posėdžio protokolas.
  • 2018 m. kovo 27 d. (antradienį) vyko Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos posėdis. Susipažinta su Pakruojo rajono savivaldybei rekomenduojamų 2018 m. įgyvendinti jaunimo politikos įgyvendinimo sričių, užduočių ir vertinimo rodikliais, patvirtintos Pakruojo rajono jaunimo organizacijų projektų finansavimo 2018 metais konkurso finansuotinos veiklos, finansavimo prioritetai, finansavimą gavusiems pareiškėjams privalomi pasiekti rodikliai ir nustatytas finansavimo dydis. Pritarta atlikti Jaunimo politikos kokybės vertinimą už 2015–2017 metus ir nutarta aktyviai bendradarbiauti atliekant jaunimo politikos kokybės vertinimą. Siūlyta viešinti įstaigas ir organizacijas, galinčias priimti savanorius, skelbti informaciją apie akreditacijos galimybes interneto svetainėje www.pakruojis.lt, socialiniuose tinkluose, vietinėje spaudoje bei el. paštu. Skatinta pradėti registruoti norinčius savanoriauti jaunus žmones - sukurti registracijos anketą. Susipažinta su Jaunimo reikalų departamento prie socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtomis rekomendacijomis (rekomendacijomis savivaldybėms rengiant finansavimo konkurso nuostatus jaunimo veikloms finansuoti; darbo su jaunimu gatvėje vykdymo rekomendacijomis; mobiliojo darbo su jaunimu vykdymo rekomendacijomis). Pristatytas Jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimas Savivaldybėje ir pasiekti rezultatai. Planuojama atnaujinti duomenis apie ugdymo įstaigų mokinių savivaldas ir organizuoti išvykstamuosius posėdžius / susitikimus į Pakruojo atvirą jaunimo centrą ir atviras jaunimo erdves. Posėdžio protokolas.