*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Sigutėniečiai tapo projekto „Mes – bendruomenė“ nugalėtojais

Sigutėniečiai tapo projekto „Mes – bendruomenė“ nugalėtojais

Sigutėnų kaimo bendruomenė, suskaičiavus komisijos ir iniciatyvą palaikiusiųjų balsus, tapo viena iš prekybos tinklo „Maxima“ konkurso „Mes – bendruomenė“ nugalėtojų. Šis šeštus metus vykstantis konkursas yra skirtas prisidėti prie visos Lietuvos bendruomenių kuriant edukacijos, laisvalaikio ir pramogų erdves, didinant neformalaus mokymosi ir užimtumo galimybes bei vystant įvairią infrastruktūrą. Šių metų „Mes – bendruomenė“ kryptis – atsigręžimas į praeitį, į tai, ką šimtmečius puoselėjo protėviai, tačiau dabartiniais laikais tai galbūt yra kiek primiršta. Šiemet „Maxima“ iš viso bendruomenių idėjų įgyvendinimui skyrė 90 tūkst. eurų.

Konkursui pateikta paraiška, kurioje prašyta „antrąjį kvėpavimą“ suteikti seniai įrengtai erdvei – bendruomenės pavėsinei. Laimėtos lėšos leis atnaujinti pavėsinės sienas, tentą, vidaus baldus bei senovinių muzikos instrumentų ekspoziciją. Taip pat dalis finansavimo bus skirta prastos būklės bendruomenės kiemo grindinio tvarkymui.

Bendruomenės aktyvistai įsitikinę, kad lėšos padės dar labiau suaktyvinti įvairias veiklas. Viena svarbiausių – prieš 2 metus vykdyto projekto metu „Kulinarinio paveldo tradicijos – iš kartos į kartą“ gimęs kulinarinio paveldo puoselėjimas. Populiarinant senuosius krašto valgius, bendruomenė turi galimybę užsidirbti pajamų bendruomenės namų išlaikymui: kurui įsigyti, įvairiems mokesčiams sumokėti, kaimo gyventojų akiračiui plėsti bei socialinei atskirčiai mažinti.

Sigutėnų kaimo bendruomenė, pelniusi komisijos ir balsavusių simpatijas, tapo vienintele šio konkurso laimėtoja iš viso Šiaulių regiono.

Už paramą ir idėjų palaikymą nuoširdžiai dėkojame konkurso iniciatoriui – prekybos tinklui „Maxima“.

Mero padėjėja Simona Lipskytė
Sigutėnų kaimo bendruomenės archyvo nuotrauka