*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Kviečiame kartu paminėti Laisvės gynėjų dieną

Kviečiame kartu paminėti Laisvės gynėjų dieną

Sausio 13 d. 8.00 val. įstaigas, įmones, organizacijas, gyventojus  kviečiame prisijungti prie jau tradicija tapusios pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“ ir dešimčiai minučių languose uždegti vienybės ir atminimo žvakutes, simbolizuojančias gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę.

Pastatykite po žvakę ties kiekvieno lango viduriu, kad lango rėmas neužstotų jų liepsnos. Svarbu žvakes uždegti tuo pačiu metu (8.00–8.10 val.) tam, kad žvakių liepsnelės kartu plazdėtų visoje Lietuvoje.

2021 m. pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“, kurią organizuoja Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti, Lietuvoje vyks keturioliktą kartą. Kasmet šią iniciatyvą palaikančių švietimo įstaigų ir kitų institucijų daugėja.

Dėl šalyje paskelbto karantino  žmones telkiančius renginius, skirtus Laisvės gynėjų dienos 30-mečiui, planuojama perkelti į rugpjūčio mėnesį, o dabar vieningai prisiminkime tą lemtingą Sausio 13-ąją  uždegdami languose atminimo žvakeles ir dalyvaudami virtualiuose renginiuose.

Daugiau informacijos apie akciją ir Sausio 13-ajai skirtus virtualius renginius rasite Pakruojo rajono savivaldybės interneto svetainėje čia ir feisbuko paskyroje.

Informaciją parengė Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyrius