*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Konkurso „Tramtatulis“ vietinis turas

Konkurso „Tramtatulis“ vietinis turas

2023-iais metais, jau dešimtą kartą Lietuvoje vyks vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkursas „Tramtatulis“, kuriame dalyvauti kviečiami 3–19 metų vaikai ir moksleiviai iš Pakruojo rajono bei užsienio lietuvių bendruomenių.

Praėjusių konkursų laureatai gali dalyvauti konkurse, jei perėjo į kitą amžiaus grupę arba pasirinko kitos rūšies liaudies kūrinius ar instrumentą. Konkursas skiriamas Vilniaus – Lietuvos valstybės sostinės – 700 metų sukakčiai paminėti. Pageidautina, kad dalyviai pagal galimybes rinktųsi liaudies dainas, pasakojimus, sakmes, legendas, kuriose minimas Vilniaus miestas, su juo susiję įvykiai, asmenybės, taip pat kitos Lietuvos valstybei, jos istorijai svarbios vietos, įvykiai, žmonės ir pan.

Skatindami vaikus ir moksleivius domėtis savo krašto tradicine kultūra, suvokti jos vertę, ugdyti pavienius jaunuosius liaudies dainų, sakytinės kūrybos, instrumentinės muzikos atlikėjus, konkurso vietinio rato organizatorius – Pakruojo kultūros centras kviečia meno vadovus, mokytojus, vaikus nuo 3 metų ir jaunimą iki 19 metų pradėti ruoštis būsimam konkursui, kuris vyks 2023 m. vasario 28 d. (antradienį) 11.00 val. Pakruojo kultūros centre.

Dėl detalesnės informacijos, registracijos ir dalyvavimo teirautis el. p.: pakruojokc.etno@gmail.com

* Konkurso nuostatai
* Dalyvio paraiška
* Sutikimas dėl nepilnamečio asmens duomenų tvarkymo ir naudojimo, filmavimo, fotografavimo, vaizdo medžiagos viešinimo
* Filmavimo sąlygos pasaulio lietuviams

Pakruojo kultūros centro informacija
Skelbimo data - 2023-01-17