*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Vasarą dirbę jaunuoliai pasidalino įspūdžiais

Vasarą dirbę jaunuoliai pasidalino įspūdžiais

Rugsėjo 23 d. Pakruojo rajono savivaldybėje įvyko įgyvendinamo projekto „Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką skatinimas“ (Projektas) baigiamasis renginys-susitikimas. Įgyvendinto Projekto tikslas — didinti Pakruojo rajono jaunimo užimtumą vasarą ir skatinti integraciją į darbo rinką.

Su Projekte dalyvavusiais jaunuoliais susitiko ir apie jų patirtį bei įspūdžius kalbėjosi Pakruojo rajono savivaldybės administracijos direktorė Ilona Gelažnikienė, Projekto vadovė-mentorė, Strateginės plėtros ir statybos skyriaus vyriausioji specialistė Orinta Ramanauskienė, Projekto mentorė, Jaunimo reikalų koordinatorė (vyriausioji specialistė) Dijana Samuitytė. Pasidžiaugti jaunuolių aktyviu dalyvavimu Programoje užsuko ir Pakruojo rajono savivaldybės meras Saulius Margis ir mero padėjėja Simona Lipskytė.

Susitikimo metu buvo aptartos projekto veiklos, įvertinti rezultatai. I. Gelažnikienė domėjosi Programoje dalyvavusių jaunuolių darbo pobūdžiu, ko dirbant išmoko, su kokiais sunkumais susidūrė. Jaunuoliai džiaugėsi turėję galimybę įsidarbinti ir užsidirbti, daugeliui patiko pasirinktas darbas. Išmoko atsakomybės, atidumo, etiketo, pagerino užsienio kabą, išmoko bendrauti su žmonėmis, komunikabilumo, savarankiškumo. Buvo ir sunkių akimirkų – reikėjo anksti keltis, teko sunkiai dirbti, bendrauti su nepatenkintais klientais, priimti jų besikeičiančias nuotaikas, tačiau dauguma teigė kitais metais vėl ketinantys vasarą dirbti. Susitikimo pabaigoje Projekto dalyviams įtektos atminimo dovanėlės.

Pakruojo rajono savivaldybėje Projektas įgyvendintas jau antrąjį kartą. 2022 m. birželio – spalio mėn. trunkančio Projekto metu įdarbinta 40 jaunuolių (iš jų 7 mažiau galimybių turintys). Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programoje dalyvavo 17 darbdavių (vienas darbdavys galėjo įdarbinti iki 7 jaunuolių).

Bendras 2022 m. projekto biudžetas 24 850 Eur (12 000 Eur valstybės biudžeto lėšos ir 12 850 Eur  Savivaldybės biudžeto lėšos).

Viršelio nuotraukoje – Bendra susitikimo su jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką skatinimo projekto dalyviais nuotrauka

Jaunimo reikalų koordinatorė (vyriausioji specialistė)
Dijana Samuitytė
Nuotraukos M. Ilgavičiūtės