*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

SJRT apžvelgė aktualius klausimus

SJRT apžvelgė aktualius klausimus

Birželio 26 d. įvyko nuotolinis Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos (toliau – SJRT) posėdis, kuriame SJRT nariai susipažino su Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) įgyvendinto tyrimo „Europos Sąjungos Jaunimo dialogo procesas Lietuvoje – „Jaunimo galimybės“: 7-asis proceso ciklas“ rezultatais.  Tai yra naujausias tyrimas apie jaunus žmones Lietuvoje, jaunimo darbuotojus, įsidarbinimo galimybes bei pačių jaunų žmonių požiūrį į skirtingus gyvenimo aspektus. LiJOT manymu tyrimas padės ne tik dar geriau suprasti jauno žmogaus situaciją Lietuvoje, bet ir gali tapti įrankiu teikiant pasiūlymus.

Su tyrimo rezultatais galima susipažinti čia: https://docdro.id/Zub7mU4.

SJRT nariai susipažino ir su gegužės – birželio mėn. vykdytos Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo apklausos dėl užimtumo ir poreikių rezultatais (savo nuomonę išsakė 140 jaunų žmonių). Planuojama atlikti apklausos analizę ir teikti konkrečius pasiūlymus dėl efektyvesnės jaunimo politikos įgyvendinimo.

SJRT nariams pristatyti Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo organizacijų ir neformalių jaunimo grupių projektų finansavimo 2020 m. konkurso rezultatai. Esant poreikiui, projektų vykdytojams bus teikiama aktuali informacija ir vykdomos konsultacijos jiems aktualiais klausimais.

SJRT nariai susipažino ir su planuojamais organizuoti jaunimo renginiais. Nutarta kiekvieną mėnesį viešinti informaciją apie planuojamus organizuoti jaunimo renginius interneto svetainėje www.pakruojis.lt - Jaunimas - Renginiai.

Šiuo metu vykdomas aktyviam jaunimo laisvalaikiui pritaikytų sporto erdvių lankymas seniūnijose bei vertinama jų būklė.

Jaunimo reikalų koordinatorė Dijana Samuitytė