*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Pristatyti Jaunimo problematikos tyrimo rezultatai

Pristatyti Jaunimo problematikos tyrimo rezultatai

Lapkričio 21 d. į savivaldybę rinkosi rajono su jaunimu dirbančių įstaigų ir organizacijų, mokinių savivaldų atstovai, kiti suinteresuoti asmenys. Tarpžinybinių susitikimų metu, kuriuose dalyvavo Pakruojo rajono savivaldybės mero padėjėja, jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ prezidentė Simona Lipskytė, administracijos direktoriaus pavaduotojas Gintaras Šurna ir Jaunimo reikalų koordinatorė (vyriausioji specialistė) Dijana Samuitytė, buvo pristatytas Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo problematikos tyrimas (tyrimas vykdytas pagal Pakruojo rajono savivaldybės administracijos užsakymą).

2022 m. gegužės – spalio mėnesiais atliktame tyrime buvo vykdoma Pakruojo rajono savivaldybės jaunų žmonių (14-29 m.) apklausa. Tyrimu siekta išsiaiškinti jaunų žmonių požiūrį į santykius su šeima, studijas ir mokslą, laisvalaikį ir užimtumą, draugų tinklą, gyvenimo sąlygas ir kt.

Susirinkusiems buvo pristatyta tyrimo duomenų analizė pagal išskirtas sritis: demografines tiriamųjų charakteristikas, mokykla, studijos, darbas, laisvalaikis, draugai, gyvenimo sąlygos, dalyvavimas bei pateiktos tyrimo išvados. Susitikimų metu taip pat buvo diskutuojama dėl Jaunimo problemų sprendimo 2023-2025 m. plano priemonių. Aktyvūs susitikime dalyvavę Pakruojo „Atžalyno“, Linkuvos gimnazijų, Pakruojo „Žemynos“ progimnazijos, Lygumų pagrindinės mokyklos mokiniai, kiti jaunuoliai drąsiai kėlė problemas, vyko diskusijos, siūlė sprendimo būdus.

Tyrimas prisidės sudarant palankias sąlygas stiprinti valstybinį ir nevyriausybinį sektorius, dirbančius jaunimo politikos srityje, kadangi bus kaip instrumentas visoms su jaunimo reikalais susijusioms vietos ir nacionalinėms institucijoms ir organizacijoms. Tyrimas būtinas siekiant laiku atpažinti ir įvardinti jaunimą ištinkančius sunkumus, taip pat planuoti ir koordinuojant vykdyti intervencijos ir prevencijos programas, sutelkti vietos resursus ir valstybės institucijų bei įvairių jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų jėgas.

Renginio moderatorius - VšĮ Darnaus vystymo projektai vadovas Žydrūnas Šipka.

Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyrius
Nuotraukos M. Ilgavičiūtės