*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Prevencinė stovykla jaunimui - „Pažink save iš naujo 2020“

Prevencinė stovykla  jaunimui - „Pažink save iš naujo 2020“

Vykdant bendrąją smurtinio elgesio, psichoaktyvių medžiagų vartojimo ir kitų teisės pažeidimų prevenciją jaunimo tarpe, rugpjūčio 12-14 dienomis  Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pakruojo rajono policijos komisariatas kartu su VšĮ Pakruojo vaikų ir jaunimo klubu prie Pakruojo rajono policijos komisariato suorganizavo Pakruojo rajono jaunimui stovyklą Pažink save iš naujo 2020. Keturiasdešimt šeši  jaunuoliai (14-18 metų amžiaus, jaunieji policijos rėmėjai, socialiai pažeidžiami asmenys ir kiti klubiečiai)  iš įvairių Pakruojo rajono savivaldybės vietovių (visų seniūnijų) pasiryžo linksmai, turiningai ir naudingai praleisti  tris vasaros dienas (dvi naktis)  Pakruojo r., Šinkaučiškio k., atokioje miškų apsuptyje esančioje sodyboje.

Stovyklos tikslas – suteikti galimybę jaunam žmogui saugioje aplinkoje turiningai ir prasmingai praleisti laiką, įtraukiant į įvairias praktines komandinio darbo veiklas ypač mažiau aktyvius, socialiai pažeidžiamus asmenis, sukuriat palankią terpę jų saviraiškai, gebėjimų demonstravimui, bendravimui, savęs išbandymui ir  pažinimui, taip pat perduodant  įvairiapusę aktualią prevencinę informaciją jaunimui ir praplečiant jaunimo turimas žinias, apie teisėsaugą, policijos pareigūno ir kitų socialinių partnerių profesijas.

Rugpjūčio 12 d. ryte stovyklos dalyviai rinkosi, šurmuliavo prie Pakruojo rajono policijos komisariato.  Stovykla  prasidėjo  pėsčiųjų žygiu. Dalyviai, lydimi prižiūrimi Pakruojo rajono policijos bendruomenės pareigūnų Jurgitos Bialaglovės ir Danieliaus Budrio bei Pakruojo rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialisčių Ingridos Petrauskaitės ir Dianos Anghelenici, pėstute įveikė 8 km iki stovyklavietės, kurią pasiekus - įkurtas palapinių kiemelis.  

Stovyklautojai buvo suskirstyti į keturias komandas, kurioms vadovavo – jaunieji policijos rėmėjai  Ema Balašauskaitė (komanda „Daržoviukai“), Toma Stanevičiūtė (komanda „Saulytės“), Benas Nikalajevas (komanda „Mėlynas banginis“) ir Kristupas Remeika (komanda „Šustrios morkos“).

Dienos ir vakaro metu komandos tarpusavyje varžėsi stovyklos organizatorių parengtose kūrybinėse (komandos vėliavos ir šūkio kūrimas, komandų prisistatymas, pasirinktos savivaldybės herbo kūrimas iš dalyvių drabužių ir pristatymas ir kt.) ir sportinėse rungtyse (tinklinis, kvadratas, estafetės ir kt.), taip pat dalyvavo juoko jogos užsiėmime (vedė saviugdos ir juoko jogos trenerė Kristina Laučienė), iš stovyklavietės organizuotas žygis į Pakruojo r., Paežerių k., kur prie Laičių I tvenkinio susitikta su vienu iš svečių bei dalyvavo prevenciniuose susitikimuose - diskusijose su: bendruomenės pareigūnais, Pakruojo r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro,  Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pakruojo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės 607 pėstininkų kuopos, Pakruojo senovinės technikos klubo atstovais bei bei atliko svečių paruoštas edukacines ir praktines komandinio darbo užduotis.

Pirmoji stovyklos diena užbaigta vadovų prisistatymu – muzikiniais jų pasirodymais – parodijomis. Vėliau, dalyviai buvo netikėtai ir nelauktai pakelti iš miego ir jiems surengtas naktinis žygis po stovyklavietę – krikštynos su išdaigomis. Antroji stovyklos diena užbaigta – vakarojimu/pašnekesiais prie laužo jaunimui aktualiais klausimais ir  diskoteka.  

Stovyklos uždarymo metu paskelbta komanda nugalėtoja, ja tapo „Daržoviukai“. Visi dalyviai apdovanoti padėkomis, prisiminimo dovanėlėmis su Lietuvos policija, Klubo simbolika (skarelės, mini kuprinės, gertuvės, rankinės ant juosmens, šviečiančios apyrankės, šviesą atspindinčios liemenės, rašikliai, antistresiniai kamuoliukai).

Stovyklos organizatoriai už geranorišką bendradarbiavimą ir pagalbą organizuojant stovyklą dėkoją  minėtiems socialiniams partneriams, taip pat  sporto klubo „Auris“ vadovui Aurimui Andriušaičiui (už pravestą rytinę mankštą), Pakruojo nestacionarių socialinių paslaugų centro socialinėms darbuotojoms ir Lietuvos probacijos tarnybos Šiaulių regiono skyriaus pareigūnams, vykdantiems veiką Pakruojo rajono savivaldybės teritorijoje (už tikslinės grupės vaikų atrinkimą ir pakvietimą), taip pat savo užimtoje dienotvarkėje suradusiems laiko stovyklautojų pasveikinimui, jų motyvacijos sužadinimui - Pakruojo rajono savivaldybės mero pavaduotojui Virginijui Kacilevičiui ir Socialinės rūpybos skyriaus  vedėjai Daivai  Rutkevičienei.

Smagu, kad per ši trumpa laiką pavyko įgyvendinti užsibrėžtus stovyklos tikslus.  Tikimės, kad  jaunimas išbandė ir pažino save iš naujo, ir kad pavyko atrasti motyvacijos šviesesnio ir geresnio rytojaus link ir savų tikslų siekimui.
Esame stiprūs, kai esame vieningi!!!

Jurgita Bialaglovė
Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Pakruojo rajono policijos komisariato
Veiklos skyriaus tyrėja (bendruomenės pareigūnė)