*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

PAŽINTINĖ IŠVYKA „PAŽINK LIETUVĄ IR SAVE“

PAŽINTINĖ IŠVYKA „PAŽINK LIETUVĄ IR SAVE“

   Pakruojo rajono jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“, bendradarbiaudama su Pakruojo rajono savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatore, įgyvendina projektą „Būk pilietiškas ir aktyvus!“. Projekto tikslas - stiprinti rajono jaunimo organizacijas, gerinti jų veiklos kokybę ir plėtrą bei skatinti jaunų žmonių pilietiškumą ir savanorystę. Projektas finansuotas iš valstybės biudžeto lėšų (Regioninių jaunimo organizacijų tarybų stiprinimo programų finansavimo 2016-2017 m. konkursas).

   Viena iš projekto veiklų - 2017 m. kovo 18 d. suorganizuota jaunimo organizacijų atstovų pažintinė išvyka į Vilnių. 43 išvykos dalyviai aplankė Karo technikos ir transporto muziejų, Valstybės pažinimo centrą ir Lietuvos banko pinigų muziejų.  


   Jauni žmonės susidomėję apžiūrėjo Karo technikos ir transporto muziejaus eksponatus, Valstybės pažinimo centre sužinojo, kaip veikia demokratiška valstybė ir jos institucijos, kaip piliečiai gali dalyvauti valstybės kūrime ir valdyme, kokiais būdais galima spręsti visai visuomenei ar vietos bendruomenei aktualias problemas. Lietuvos banko pinigų muziejuje susipažino su pasaulio pinigų ir bankininkystės istorija, Lietuvos pinigais, bankininkystės raida mūsų šalyje nuo pirmųjų kredito įstaigų atsiradimo iki šių dienų. Tai lankytojams padėjo geriau suprasti Lietuvos banko, kaip Lietuvos Respublikos centrinio banko, tikslus ir atliekamas funkcijas.

   Išvykos metu jaunimas geriau susipažino, pabendravo ir turiningai bei naudingai praleido laisvalaikį. Tokiomis veiklomis stengiamės skatinti jaunų žmonių pilietiškumą, jų tikėjimą Lietuvos ateitimi ir siekiame, kad jauni žmonės būtų aktyvūs, atsakingi tiek už save, tiek už savo bendrapiliečius.

Pakruojo rajono jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“