*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Paskatinti aktyviausi jaunieji policijos rėmėjai (papildyta)

Paskatinti aktyviausi jaunieji policijos rėmėjai (papildyta)

Sausio 21 d. VšĮ Pakruojo vaikų ir jaunimo klubo prie Pakruojo rajono policijos komisariato prezidentas Benas Nikalajevas kartu su Pakruojo rajono policijos bendruomenės pareigūnais Microsoft Teams platformoje organizavo Klubo ataskaitinį susirinkimą - padėkos popietę.

B. Nikalajevas susirinkusies Klubo nariams ir policijos, savivaldos ir kitų socialinių partnerių atstovams pristatė 2020 metų vykdytas, įgyvendintas veiklas (organizuotus renginius, prevencines priemones, akcijas, socialines iniciatyvas ir kt.) ir kitus aktualius klausimus.

Pakruojo rajono komisariato viršinkas Mindaugas Beržanskis džiaugėsi aktyviu pilietišku jaunimu, kuris neatlygintinai, savanoriškais tikslais talkina policijos pareigūnams, kuriant saugią aplinką ne tik ugdymo įstaigose ar jų prieigose, bet apskritai Pakruojo rajone ir paskatino 6 aktyviausius jaunuosius policijos rėmėjus: Radvilę Prakuraitytę, Ireną Grybytę, Samantą Miškūnaitę, Rugilę Jociūtę, Beatą Vaitiekūnaitę ir Beną Nikalajevą. Padėkos ir dovanėlės, laikantis saugumo reikalavimų, jau perduotos minėtiems aktyvistams.

Pakruojo rajono savivaldybės atstovai - mero pavaduotojas Virginijus Kacilevičius ir jaunimo reikalų koordiantorė Dijana Samuitytė, negailėjo gražių žodžių iniciatyviems, aktyviems klubiečiams ir jų vykdomoms prasmingoms veikloms, ir svarbiausia pažadėjo, kad ir toliau savivaldybė palaikys, finansuos Klubo vykdomą veiklą.

Pažymime, kad 2020 m. iš Pakruojo rajono savivaldybės biudžeto lėšų Klubui buvo skirta 5000 eurų, iš jų 1085.05 eurų - Klubo prezidento ir buhalterės atlyginimui, o likusi dalis - Vaikų ir jaunimo nusikalstamumo mažinimo programos įgyvendinimui. Viso 2020 m. vykdyta ne mažiau kaip 36 veiklos į kurias įtraukta ne mažiau kaip 440 vaikų ir jaunimo, iš jų 65 patiriančių socialinę atskirtį, linkusių daryti teisės pažeidimus. Klubo narių – 80, iš jų 32 jaunieji policijos rėmėjai, 18 socialinę atskirtį patiriančių ir linkusių daryti teisės pažeidimus vaikų ir kiti.

Atsakingus, pareigingus ir pilietiškus jaunosios kartos atstovus, ypač besidominčius policijos pareigūno profesija kviečiame tapti jaunaisiais policijos rėmėjais. Išsamesnę informaciją, apie jauniesiems policijos rėmėjams keliamus reikalavimus ir jų vykdomą veiklą, suteiks bendruomenės pareigūnė: Jurgita Bialaglovė, tel. 870061604, el. p. jurgita.bialaglove@policija.lt.

Jurgita Bialaglovė
Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Pakruojo rajono policijos komisariato
Veiklos skyriaus tyrėja (bendruomenės pareigūnė)