*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Pasaulinė lyderystės konferencija jaunimui

Pasaulinė lyderystės konferencija jaunimui

Pakruojo rajono jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“, įgyvendindama projektą „Misija: veiklus jaunimas“, jaunimo organizacijų vadovus ir jaunuolius iš rajono ugdymo įstaigų pakvietė dalyvauti Pasaulinės lyderystės konferencijos jaunimui renginyje. Vilniuje, „Siemens“ arenoje penktadienio vakarą vykusi konferencija subūrė jaunus žmones iš įvairių šalies miestų, o scenoje pasirodė talentingi ir prasmingas temas gvildenantys pranešėjai.

Gydytojas neurochirurgas Kęstutis Skauminas skaitė pranešimą „Kodėl smegenims patinka, kai turime suformulavę aiškius tikslus“, o sostinėje įsikūrusio restorano „Pirmas blynas“ įkūrėjas Timas van Vijkas pristatė unikalų projektą – maitinimo įstaigos įkūrimą ir veiklą, kur dirba tik įvairias negalias turintys asmenys.

Taip pat video formatu buvo pristatyti pasaulinio lygio vadovų pranešimai. Ekrane žiūrovai išvydo: Džeisono Dorsėjaus „Kartų kinetika“, Džia Džiang „Kaip įveikti atmetimo baimę?“, Lisos Bohenon „Debiutanto sėkmė ar pradedančiojo drąsa?“.

Pasaulinė lyderystės konferencija Lietuvoje organizuojama jau dešimtą kartą. Tai dviejų dienų renginys, kuriame klausydami video ir gyvų pranešimų dalyviai mokosi iš pasaulio bei Lietuvos geriausiųjų. Pasaulinė lyderystės konferencija rengiama daugiau nei 400 pasaulio miestų ir daugiau nei 135 šalyse, o praėjusiais metais pradėtas organizuoti specialus vieno vakaro renginys vyresnių klasių moksleiviams ir studentams.

Išvyka į Pasaulinę lyderystės konferencija finansuota rajono savivaldybės jaunimo organizacijų rėmimo fondo lėšomis.

Mero padėjėja Simona Lipskytė
Autorės nuotraukos