*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Pakruojo rajono savivaldybės atstovė dalyvavo mokymuose apie antidiskriminaciją ir toleranciją

Pakruojo rajono savivaldybės atstovė dalyvavo mokymuose apie antidiskriminaciją ir toleranciją

    2018 m. liepos 11–12 dienomis Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijos mokinių savivaldos atstovė Kamilė Augėnaitė dalyvavo Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuotuose mokymuose „Antidiskriminacijos, tolerancijos ir pagarbos kitam ugdymas“.
    Mokymų tikslai – padėti jauniems žmonėms įvaldyti ir lavinti nediskriminacinio ir pagarbaus bendravimo būdus, formuoti geranorišką elgesį, gerinti gebėjimą atsisakyti išankstinės nuostatos, išmokti pasirinkti tinkamas bendravimo frazes, atpažinti patyčių priežastis, kovoti su jų padariniais savo gyvenamojoje, mokymosi ar darbo aplinkoje. Mokymuose aptartos aktualios temos: nepagarbaus elgesio apraiškos, sampratos ir pagrindiniai požymiai, tolerancijos genezė: stereotipai, išankstinės nuostatos, stigma, aplinkos veiksniai. Itin daug dėmesio skirta aktyviam praktinių įgūdžių formavimui, patirties įsisąmoninimui ir sklaidai.
    Dalyviai, pasinaudodami mokymuose įgyta patirtimi ir žiniomis, gebės ne tik atpažinti diskriminacijos, neapykantos kalbos, patyčių apraiškas bet ir tinkamai reaguoti konkrečiose situacijose.

Jaunimo reikalų koordinatorės Dijanos Samuitytės informacija
Nuotrauka K. Augėnaitės