*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Pakruojiečiai mini Lietuvos ir Europos jaunimo metus

Pakruojiečiai mini Lietuvos ir Europos jaunimo metus

Pasakiškai gražus ruduo rugsėjo 5 d. sukvietė jaunimą į Pakruojo Juozo Pakalnio menų mokyklą. Čia vyko Pakruojo atviro jaunimo centro įgyvendinamo Erasmus+ programos projekto „O.N.L.I.N.E“ pristatymas ir akcija „Jaunimo parkas“.

Į Pakruojį atvyko projekto partnerių delegacijos iš Turkijos, Ispanijos ir Rumunijos. Vykdomi šalių tarpkultūriniai mainai, dalinamasi darbui su jaunimu patirtimi bei susipažįstama su kitų šalių menu, kultūra, papročiais ir kultūros objektais. Renginio dalyviams pristatyti Pakruojo atviro jaunimo centro įgyvenami projektai, veiklos ir organizuotos jaunimo stovyklos. Vietos jaunimas dalijosi gražiausiomis akimirkomis iš vykusių jaunimo stovyklų, renginių bei susitikimų, surengė svečiams koncertą.

Siekiant atkreipti dėmesį į jaunimo politiką ir drauge spręsti jauniems žmonėms kylančias problemas, skatinti jaunus žmones bendrauti ir bendradarbiauti, susitikti su kitais žmonėmis ir dalyvauti įvairioje veikloje ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje, renginio dalyviai pakviesti dalyvauti akcijoje „Jaunimo parkas“.

2022 – ieji metai yra paskelbti Lietuvos ir Europos jaunimo metais. Norint paminėti šiuos jaunimui labai svarbius metus Nacionalinė jaunimo reikalų koordinatorių asociacija ir Lietuvos savivaldybių asociacija inicijavo „Jaunimo parko“ atsiradimą. Šios idėjos įgyvendinimo metu kiekvienoje Lietuvos savivaldybėje bus pasodinti iš Stelmužės ąžuolo gilės išauginti ąžuoliukai. Prie šios gražios akcijos prisijungė ir Pakruojo rajono savivaldybė, Pakruojo Juozo Pakalnio menų mokyklos Atviras jaunimo centras bei projekto partneriai iš užsienio. Ąžuoliukas pasodintas simboliškoje vietoje – šalia Pakruojo atviro jaunimo centro. Apie šį svarbų įvykį visada primins prie ąžuoliuko pastatytas įspūdingas medžio skulptūrų meistro E. Rimdžiaus pagamintas informacinis stendas su jaunimui aktualia informacija. Tikimasi, kad dalyvių nuoširdus bendravimas ir bendradarbiavimas, iniciatyvumas bei gera energija suteiks ąžuoliukui jėgų augti. Lai šis ąžuoliukas ir visi kiti Lietuvoje augantys ąžuolai taps vieningos ir stiprios jaunimo politikos simboliu, nuolatinė jaunimo susitikimų vieta ir užuovėja.  

Dalyvius sveikino ir akcijoje dalyvavo Pakruojo rajono savivaldybės meras Saulius Margis,  mero pavaduotojas Virginijus Kacilevičius, mero padėjėja Simona Lipskytė, Pakruojo rajono savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė (vyriausioji specialistė) Dijana Samuitytė ir Pakruojo Juozo Pakalnio menų mokyklos direktorė Nijolė Pupinienė.

Jaunimo reikalų koordinatorė (vyriausioji specialistė) Dijana Samuitytė
Nuotraukos Simonos Lipskytės