*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

„Nepamiršk parašiuto“

„Nepamiršk parašiuto“

Rugsėjo 18 d. Pakruojo rajono savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė Dijana Samuitytė ir „Atžalyno“ gimnazijos informacinių technologijų ir ekonomikos mokytoja Gražina Gasiūnienė dalyvavo Sodros projekto „Nepamiršk parašiuto“ mokymuose, kurie vykdomi pagal švietimo programą „Jaunimo pilietiškumo ir socialinės atsakomybės ugdymas“.

Projekte dalyvauja 139 mokyklos iš 48 savivaldybių. Šiais metais prisijungti nusprendė ir Pakruojo „Atžalyno“ gimnazija. Visus 2019–2020 mokslo metus prie projekto prisijungusiose mokymo įstaigose vyks pamokos, kuriose jaunuoliai susipažins su valstybinio socialinio draudimo sistema. Projekte dalyvaujantiems mokytojams talkins projekto globėjai – „Sodros“ atstovas ir savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorius. 

Dalyvavimas projekte – savanoriškas ir derinamas prie kiekvieno pedagogo galimybių. Medžiaga gali būti integruojama į įvairias pamokas – ekonomikos, istorijos, pilietiškumo ir kt., taip pat į klasės valandėles, derinama su projektine ar užklasine moksleivių veikla.

Daugiau apie projektą https://www.sodra.lt/lt/situacijos/svietimas

Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyrius