*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Nepamatuojama investicija

Nepamatuojama investicija

2020 m. gruodžio 4 d. Tarptautinės savanorių dienos išvakarėse nuotoliniu būdu  suorganizuotas Jaunimo savanoriškos tarnybos savanorių patirčių pasidalijimo renginys „Nepamatuojama investicija“. Diskusijos metu aptarta savanoriškos veiklos nauda, galimybės, situacija rajone, savanoriai ir įstaigų, priimančių savanorius, kuratoriai pasidalijo įgytomis patirtimis. Video pranešimo „Savanorystės formos ir spektrai“ metu Viešosios įstaigos „Socialinis Veiksmas“ vadovė Justina Babušytė pristatė savanorystės patirtis Lietuvoje ir Europoje, apžvelgė savanoriškos veiklos įstatymą, savanorystės rūšis, įmonių požiūrį į savanorystę bei savanorystės poveikį asmenybei. Savanorystė matoma, kaip platesnis reiškinys, kuris apima mokymosi visą gyvenimą kompetencijas.

Jaunimo savanoriškos tarnybos programos įgyvendinimą apžvelgė Savanorišką veiklą organizuojančios organizacijos Pakruojo rajono savivaldybėje atstovės — Lietuvos samariečių bendrijos Pakruojo skyriaus pirmininkė Dovilė Pašakinskienė ir Savanoriškos veiklos mentorė Greta Jasiūnienė. Įstaigų, priimančių savanorius, kuratoriai pripažino, kad didelis iššūkis priimti savanorius į įstaigas, suteikti jiems reikalingų žinių, kompetencijų bei suteikti profesinių įgūdžių. Tačiau visi kuratoriai pasidžiaugė, kad jaunimo savanoriai į įstaigas atneša naujų ir originalių idėjų, padeda įstaigoms spręsti iškilusius sunkumus bei gali pasinaudoti jaunimo savanorių žiniomis ir įžvalgomis konkrečiai jų įstaigos veiklai organizuoti.

Jaunimas dalijosi geraisiais pavyzdžiais, kaip savanorystė išmokė juos drąsiau bendrauti ir bendradarbiauti, pasitikėti savimi, atsakingai atlikti pavestas užduotis, užmegzti ryšius su vyresnio amžiaus žmonėmis, susipažinti su įvairiomis profesijomis bei realiai galėjo išbandyti juos dominusias veiklos sritis. Džiugu girdėti geruosius pavyzdžius, kai jaunimas išbandę save savanoriaudami tam tikrose srityse, pasirenka studijas ir baigę studijas grįžta į rajoną dirbti toje pačioje įstaigoje. Motyvuoja kada jaunimo savanoriai — moksleiviai, studentai ar jau baigę studijas nuoširdžiai džiaugiasi savanorystės nauda bei linkę savanoriauti ir toliau.

Diskusijos metu jaunimo savanorius pasveikino, padrąsino ir savo įžvalgomis pasidalijo Pakruojo rajono savivaldybės meras Saulius Margis, Mero pavaduotojas Virginijus Kacilevičius, Administracijos direktoriaus pavaduotojas Gintaras Šurna ir Jaunimo reikalų koordinatorė Dijana Samuitytė.

Diskusijos pabaigoje buvusi Jaunimo savanoriškos tarnybos savanorė Marija Kacilevičiūtė dalyviams ir svečiams padovanojo virtualią dovaną — dainą.

Šilti pasisakymai, savanorių patirtys įkvepia geriems darbams ir suteikia vilties, kad savanorystė jaunų žmonių gyvenimą nuspalvins gražiausiomis spalvomis.

Jaunimo reikalų koordinatorė Dijana Samuitytė