*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Kviečiame jaunimą dalyvauti Jaunimo savanoriškos tarnybos programoje

Kviečiame jaunimą dalyvauti Jaunimo savanoriškos tarnybos programoje

  Jaunimo savanoriška tarnyba (toliau—JST) yra ilgalaikė programa, skatinanti jaunuolius išbandyti naujas veiklas, susidurti su gyvenimiškais iššūkiais bei ugdytis bendrąsias kompetencijas. Jaunuoliai, kurie sėkmingai įveikia visus iššūkius, reguliariai dalyvauja savanorių grupės ar individualiuose susitikimuose su mentoriumi, gali gauti pažymėjimą, patvirtinantį įgytas kompetencijas, vykdytas veiklas ir suteikiantį teisę į stojamąjį balą.

  JST – tai intensyvi 6 mėn. trukmės savanorystės programa jauniems žmonėms nuo 14 iki 29 m., kurios metu jaunuoliai 40 val. per mėnesį savanoriauja pasirinktoje akredituotoje priimančioje organizacijoje (statusą galite pasitikrinti priimančių organizacijų duomenų bazėje adresu: ), kartą per mėnesį susitinka su savanorišką veiklą organizuojančios organizacijos paskirtu mentoriumi(e), mokosi įveikti sunkumus, mokosi apmąstyti patirtį bei įvardyti tai, ką išmoko, suformuluoti tobulėjimo kryptis.

 Pakruojo rajono savivaldybėje savanorišką veiklą organizuoja akredituota savanorišką veiklą organizuojanti asociacija – Lietuvos samariečių bendrijos Pakruojo skyrius.

  Savanorius priimančių akredituotų organizacijų sąrašą galite rasti čia.


  Pakruojo rajone savanorius priimančios akredituotos ir planuojančios priimti (pateikę prašymus akreditacijai) savanorius organizacijos:

Pakruojo rajono Žeimelio darželis-daugiafunkcis centras „Ąžuoliukas“

Pakruojo suaugusiųjų ir jaunimo švietimo centras

Pakruojo vaikų lopšelis-darželis „Saulutė

Pakruojo Šv. Jono Krikštytojo parapijos Vaikų dienos centras

Linkuvos socialinių paslaugų centras

Linkuvos Švč. M. Marijos Škaplierinės parapija

Pakruojo rajono savivaldybės Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos Linkuvos miesto padalinys

Pakruojo rajono savivaldybės Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos Žvirblonių padalinys

Pakruojo rajono sporto centras

Pakruojo vaikų lopšelis-darželis „Vyturėlis“

 Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pakruojo priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba

   SVARBU: norintieji dalyvauti programoje dar 2019 m., kviečiami registruotis iki rugsėjo 16 d. šioje savanorių duomenų bazėje. Ketinantys atlikti tarnybą nuo 2020 m. sausio mėnesio, kviečiami registruotis į naująją savanorių duomenų bazę. Primename, jog visi savanoriai turi turėti savanorišką veiklą organizuojančią (SVO) organizaciją ir mentorių(ę) bei pasirašyti trišalę sutartį su priimančia organizacija ir SVO. JST yra programa, turinti savitą struktūrą ir neatsiejamus komponentus. Tai ne tik intensyvi tarnyba, tačiau ir reguliarūs susitikimai su mentoriumi, darbas bendrųjų kompetencijų lavinimo temomis, todėl savanoriška veikla, kuri vyko ne pagal programą, nesuteikia 0,25 stojamojo balo. Tik savanoriai, kurių tarnybos valandų apskaita reguliariai pateikiama Jaunimo reikalų departamentui bei kurie nuolat dirba su SVO mentoriumi(e), įgyja tam skirtą specialų pažymėjimą, kuris pateikiamas kaip dokumentas, suteikiantis stojamojo balo dedamąją.  

 Daugiau informacijos galite rasti čia: https://www.jrd.lt/savanoryste/jst.

 Daugiau informacijos galite teirautis: 

 Pakruojo rajono savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė (vyriausioji specialistė) Dijana Samuitytė, tel. (8 421) 61 701, mob. 8 687 383 74, el. paštas dijana.samuityte@pakruojis.lt.

 Lietuvos samariečių bendrijos Pakruojo skyriaus pirmininkė Dovilė Pašakinskienė, tel. 8 670 210 89, el. paštas dovile.pasakinskiene@gmail.com.

 Savanoriškos veiklos mentorė Greta Jasiūnienė, tel. 8 698 450 88, el. paštas greta.jasiuniene@gmail.com.