*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Jaunimo savanoriškos tarnybos galimybės

Jaunimo savanoriškos tarnybos galimybės

Jaunimo savanoriška tarnyba (toliau - JST) – tai intensyvi 6 mėn. trukmės savanorystės programa jauniems žmonėms nuo 14 iki 29 m., kurios metu jaunuoliai 40 val. per mėnesį savanoriauja pasirinktoje akredituotoje savanorius priimančioje organizacijoje (statusą galite pasitikrinti priimančių organizacijų duomenų bazėje), kartą per mėnesį susitinka su savanorišką veiklą organizuojančios organizacijos (toliau – SVO) paskirtu mentoriumi, mokosi įveikti sunkumus, verčia patirtį išmokimais.

JST programa - tai galimybė ne tik atrasti patinkančią veiklos kryptį, bet ir geriau pažinti save, ugdyti bendrąsias kompetencijas ir stiprinti pasitikėjimą savimi.

Savanoriai, kurie įgyvendina daugiau nei 3 mėnesius tarnybos, įgyja JST Pažymėjimą  — dokumentą patvirtinantį tarnybos metu įgytus ar sustiprintus įgūdžius, tačiau tik 6 mėn. (ne mažiau nei 40 val. per mėnesį) nenutrūkstama tarnyba suteikia 0,25 stojamojo balo pripažinimą stojant į pirmosios pakopos studijas.

Informacija savanoriui
0,25 stojamojo balo suteikia tam tikros programos:
3 ir daugiau mėnesių tarptautinė savanoriška veikla pagal programas „Erasmus+“ ir „Europos solidarumo korpusas“;
3 ir daugiau mėnesių savanorystė projekte „Atrask save“, pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministro 2013 m. vasario 25 d. įsakymą Nr. A1-73 „Dėl Nacionalinės jaunimo savanoriškos veiklos programos patvirtinimo“;    
ne mažiau nei 6 mėn. ir 40 val./ mėn. trukmės Jaunimo savanoriška tarnyba, pagal 2018 m. birželio 22 d. Socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymų Nr. A1-317 „Dėl Jaunimo savanoriškos tarnybos organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo".

0,25 stojamojo balo gali įgyti savanoriai, kurie yra registruoti Jaunimo savanoriškos tarnybos duomenų bazėje, yra pasirašę trišalę sutartį su akredituota savanorius priimančia organizacija ir akredituota savanorišką veiklą organizuojančia organizacija, yra pateikę visus 6 mėn. JST grafikus, kuriuose mentoriaus bei kuratoriaus parašais patvirtinta minimali 40 val. per mėnesį nenutrūkstama veikla. Dokumentas patvirtinantis teisę į 0,25 stojamojo balo yra Pažymėjimas išduotas Jaunimo reikalų departamento (tuo rūpinasi SVO organizacijos mentoriai).

Svarbu: Šiuo metu JST programoje vietų nėra, todėl registracija sustabdyta. Užsiregistravę savanoriai pasirašo sutartis su savanorius priimančiomis organizacijomis ir pradeda tarnybą. Užsiregistravusių jaunuolių kontaktai perduodami kuruojančios SVO organizacijos mentoriams, į programą savanoriai kviečiami iš eilės pagal registracijos laiką. Savivaldybėse programos vietų skaičius ribotas, todėl užsiregistravusieji, tačiau nepatekusieji į programą savanoriai bus pakviesti atlikti tarnybą atsiradus galimybei.
Registracija II-ajam pusmečiui preliminariai bus atidaryta 2020 m. balandžio 14 d. - gegužės 18 d.

Kaip tapti akredituota savanorius priimančia organizacija informacijos rasite čia: PO akreditaciją.
Kaip tapti akredituota savanorišką veiklą organizuojančia organizacija informacijos rasite čia: SVO akreditaciją
Daugiau informacijos apie JST programą: https://jrd.lt/savanoryste/jst.

Pakruojo rajono savivaldybėje veikia akredituota savanorišką veiklą organizuojanti organizacija – Lietuvos samariečių bendrijos Pakruojo skyrius (pirmininkė Dovilė Pašakinskienė, savanoriškos veiklos mentorė Greta Jasiūnienė).

Akredituotos savanorius priimančios organizacijos:
1.    Lietuvos samariečių bendrijos Pakruojo skyrius
2.    Pakruojo Šv. Jono Krikštytojo parapijos Vaikų dienos centras
3.    Pakruojo suaugusiųjų ir jaunimo švietimo centras
4.    Pakruojo vaikų lopšelis-darželis "Saulutė"
5.    Pakruojo vaikų lopšelis-darželis „Vyturėlis“
6.    Pakruojo rajono Žeimelio darželis-daugiafunkcis centras „Ąžuoliukas“
7.    Linkuvos socialinių paslaugų centras
8.    Pakruojo rajono savivaldybės Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos, Linkuvos miesto padalinys
9.    Pakruojo rajono savivaldybės Juozo Paukštelio viešoji biblioteka
10.    VšĮ Pakruojo ligoninė
11.    Linkuvos Švč. M. Marijos Škaplierinės parapija
12.    Pakruojo kultūros centras
13.    Agentūros - visos Lietuvos vaikai Pakruojo labdaros ir paramos fondas

Jei ši JST programa neatitinka jaunimo poreikių, savanoriauti Lietuvoje jaunas žmogus gali bet kurioje nepelno siekiančioje organizacijoje, kaip tai numato LR Savanoriškos veiklos įstatymas. Daugiau informacijos skaitykite čia.

Kontaktai informacijai:
Lietuvos samariečių bendrijos Pakruojo skyriaus pirmininkė Dovilė Pašakinskienė, tel. 8 670 210 89, el. paštas dovile.pasakinskiene@gmai.com.
Savanoriškos veiklos mentorė Greta Jasiūnienė, tel. 8 698 450 88, el. paštas greta.jasiuniene@gmail.com.
Jaunimo reikalų koordinatorė Dijana Samuitytė, tel. 8 687 383 74, el. paštas dijana.samuityte@pakruojis.lt.  

Jaunimo reikalų koordinatorė