*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Jaunimo reikalų taryba aptarė jaunimo organizacijų projektų finansavimo 2021 m. konkurso nuostatus

Jaunimo reikalų taryba aptarė jaunimo organizacijų projektų finansavimo 2021 m. konkurso nuostatus

Kovo 22 d. įvyko nuotolinis Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos (toliau – SJRT) posėdis. Nariams pristatytos 2021 m. Pakruojo rajono savivaldybei rekomenduojamos įgyvendinti jaunimo politikos sritys, užduotys ir rezultatų vertinimo kriterijai.

SJRT nuotolinio posėdžio metu diskutavo apie šiuo metu rengiamą Pakruojo rajono savivaldybės 2021-2030 metų strateginį plėtros planą, teikė siūlymus ir rekomendacijas dėl jaunimui aktualių priemonių įtraukimo. Akcentuotas aplinkosauginio ir ekologinio sąmoningumo ugdymas, parama jauniems kvalifikuotiems specialistams, investicijas pritraukimas ir naujų darbo vietų kūrimas, psichologinės ir pedagoginės pagalbos teikimo ugdymo įstaigose gerinimas ir plėtra.

Taip pat diskutuota apie planuojamą skelbti jaunimo organizacijų projektų finansavimo 2021 m. konkursą. Aptarti SJRT narių pateikti pasiūlymai dėl projektų finansavimo, finansuotinų veiklų, prioritetų, už kuriuos vertinant projektus skiriami papildomi balai bei pareiškėjams įgyvendinus projektus siūlomi pasiekti kiekybiniai ir kokybiniai rodikliai. SJRT skatino jaunimo organizacijų ir neformalių jaunimo grupių bendradarbiavimą. Šiais metais siūlyta finansuoti: bendruomenei naudingas iniciatyvas; jaunimo verslumą, karjeros planavimą, bei profesinį orientavimą skatinančias veiklas; jaunimo psichologinės ir fizinės sveikatos stiprinimą; jaunimo savanoriškos veiklos ir pilietiškumo skatinimą bei kitas veiklas.

SJRT nariai iniciavo ir Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos feisbuko paskyros sukūrimą ir jaunimui aktualios informacijos efektyvesnę sklaidą. SJRT nariai delegavo du atstovus į Jaunimo organizacijų projektų vertinimo komisiją, pristatytos naujienos bei aptarti kiti aktualūs klausimai.

Informaciją parengė Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyrius