*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Įvyko savivaldybių jaunimo reikalų koordinatoriams skirti mokymai

Įvyko savivaldybių jaunimo reikalų koordinatoriams skirti mokymai

    2018 m. liepos 11–12 dienomis Pakruojo rajono savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė Dijana Samuitytė dalyvavo Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuotuose savivaldybių jaunimo reikalų koordinatorių kompetencijų stiprinimo mokymuose.
    Mokymų tikslas – suteikti savivaldybių jaunimo reikalų koordinatoriams gebėjimų ir žinių apie įvairias jaunimo įgalinimo ir dalyvavimo programas bei neformalaus ugdymo metodus, kuriuos galima taikyti savivaldybėje. Mokymuose pasidalinta gerosiomis patirtimis įtraukiant jaunus žmones ir užtikrinant jų dalyvavimą vietos lygmeniu, supažindinta su neformalaus ugdymo metodais, pristatytos įvairios programos:
• „Socialinis sufleris“ (bendruomenės telkimas, jaunimo mokymas gyventi bendruomenėje);
• „Vilnius social club“ programa (futbolas – priemonė darbui su vaikais ir jaunimu);
• DofE apdovanojimų programa (kryptingai ugdomi jaunų žmonių įgūdžiai, kurie jau ir taip yra jų gyvenimo dalis arba gali pradėti užsiimti veikla, apie kurią anksčiau net nebuvo pagalvoję – dalyvaudami programoje patys išsikelia savo tobulėjimo tikslus ir susiplanuoja veiklas);
• „Cities of Learning“ programa (aktualu jauniems žmonėms, mokosi kartu su kitais ir tai vyksta realiai gyvenime, skatinamas jų pilietiškumas);
• „Smart youth work“ (jaunų žmonių nuolatinis dalyvavimas sprendžiant aktualius klausimus) bei kitos nemokamos platformos jaunimui, skirtos apklausoms, viktorinoms ar diskusijoms organizuoti, grojaraščiai.
    Pristatyta Jaunimo Europos komanda (toliau – JEK) – nepriklausomų informacijos skleidėjų, pristatančių Europos Sąjungos temas savo bendraamžiams, tinklas Lietuvoje. JEK yra jaunų žmonių, galinčių šiuolaikiškai pristatyti ES temas, tinklas. JEK tikslas – padėti kitiems jauniems žmonėms suprasti, kaip veikia Europos Sąjunga ir kaip ji daro įtaką mūsų gyvenimui. Komandos nariai gali būti 16–29 metų amžiaus studentai arba vyresniųjų klasių mokiniai, jaunimo organizacijų nariai, besidomintys ES veikla ir gebantys savo žinias perteikti kitiems.
    Savivaldybių jaunimo reikalų specialistai ir lektoriai aptarė vietinių veiklos planų ir programų kūrimą, jaunimo atstovavimą savivaldybėse politiniu lygmeniu.

Jaunimo reikalų koordinatorės Dijanos Samuitytės informacija


Nuotraukos A. Vorobjovos