*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Įvertinta jaunimo politikos kokybė

Įvertinta jaunimo politikos kokybė

Kovo 2 d. įvyko Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo politikos kokybės vertinimo grupės  (Vertinimo grupė) nuotolinis susitikimas su VšĮ Darnaus vystymo projektai atstovais (paslaugų teikėjais), kuriame buvo pristatyta Pakruojo rajono savivaldybės 2018–2020 m. jaunimo politikos kokybės vertinimo (vertinimas) ataskaita.

Susitikimo metu VšĮ Darnaus vystymo projektai direktorius Žydrūnas Šipka pristatė vertinimo metodiką, pagal kurią buvo atliktas Jaunimo politikos kokybės vertinimas, vertinimo tikslus, uždavinius ir vertinimo etapus. Vertinimą atliko vertinimo grupės nariai ir nepriklausomi ekspertai: administracijos, jaunimo, dirbančių su jaunimu įstaigų, jaunimo organizacijų, kaimo bendruomenių, seniūnijų, savivaldybės ir valstybės įstaigų atstovai.

Jaunimo politikos kokybė Pakruojo rajono savivaldybėje buvo vertinama pagal 8 sritis:
• jaunimo politikos formavimas ir įgyvendinimas;
• galimybės jaunimui aktyviai dalyvauti politiniame, pilietiniame ir visuomeniniame gyvenime;
• informavimo, konsultavimo, orientavimo, paramos ir pagalbos teikimo, instruktavimo, mokymo ir nukreipimo į kitas institucijas paslaugų, skirtų jauniems žmonėms, visuma;
• jaunų žmonių veiklos finansavimas;
• tarpžinybiškumas, tarpsektoriškumas;
• jaunimo mokymai ir konsultavimas;
• atlikti jaunimo tyrimai ir apklausos;
• įgyvendinant jaunimo politiką savivaldybėje taikomi nauji metodai, mokslinių tyrimų rezultatai, informacinės technologijos, užsienio šalių ar kitų Lietuvos savivaldybių geroji patirtis.

VšĮ Darnaus vystymo projektai projektų koordinatorė Miglė Urbanavičiūtė pristatė visų 8 sričių vertinimo išvadas, rekomendacijas ir galutinius balus. Pagal jaunimo politikos savivaldybėse kokybės vertinimo lygių skalę (aukščiausias įvertinimas 5 lygis – labai gerai) Pakruojo rajono savivaldybės 2018-2020 m. jaunimo politikos kokybė įvertinta 4,1 lygiu (gerai). Pateiktoje išvadoje numatyta 2022-2025 m. ieškoti būdų, kaip toliau gerinti jaunimo politikos kokybę visose 8 srityse.

Jaunimo politikos vertinimas atliekamas sistemingai, kas 3 metus. Vertinimo grupės pirmininkė Pakruojo rajono savivaldybės Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Renata Budrienė ir Jaunimo reikalų koordinatorė (vyriausioji specialistė) Dijana Samuitytė trumpai aptarė šio ir praėjusių vertinimų rezultatus. Akcentuota, kad kiekvienas laikotarpis yra savitas ir išskirtinis, keliami tuo metu aktualūs prioritetai bei sprendžiami iššūkiai.

Ateityje rengiant strateginius dokumentus ir įtraukiant aktualias jaunimui priemones bus atsižvelgta į vertinimo ataskaitoje pateiktas rekomendacijas.

Su Pakruojo rajono savivaldybės 2018–2020 m. jaunimo politikos kokybės vertinimo ataskaita galima susipažinti ČIA.

Pakruojo rajono savivaldybės administracijos
jaunimo reikalų koordinatorė (vyriausioji specialistė)
Dijana Samuitytė