*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Įgyvendinama Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programa

Įgyvendinama Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programa

Pakruojo rajono savivaldybės administracija, siekdama didinti jaunimo užimtumą vasaros metu, ne ugdymo proceso metu, skatinti jaunus žmones įsidarbinti bei įgyti praktinių įgūdžių, šiais metais pirmąjį kartą įgyvendina Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programą. Ji buvo patvirtinta Pakruojo rajono savivaldybės tarybos 2021 m. balandžio 29 d. sprendimu Nr. T-103.

Administracija balandžio mėn. pateikė paraišką Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skelbtam Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką projektų finansavimo 2021 metais konkursui. Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus įsakymu skirtas 9 870 Eur finansavimas iš valstybės biudžeto. Liepos pabaigoje Pakruojo rajono savivaldybės administracija pasirašė valstybės biudžeto lėšų panaudojimo sutartį su Socialinių paslaugų priežiūros departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Papildomai 40 proc. (4 200 Eur) programos įgyvendinimui skirs Pakruojo rajono savivaldybė.

Programos tikslas – sudaryti palankias sąlygas kokybiškam jaunimo užimtumui didinti vasaros atostogų metu Pakruojo rajono savivaldybėje.

Savivaldybės vykdomoje programoje dalyvauja 24 jaunuoliai bei 11 darbdavių. Darbdaviui už jauną žmogų, įdarbintą visu darbo krūviu, per mėnesį numatyta iki 350 (trijų šimtų penkiasdešimties) eurų kompensacija už darbo vietos išlaikymą (priklausomai nuo faktiškai dirbto laiko). Finansuojamas laikotarpis 2 mėn. (birželio–rugpjūčio mėn.), ne ugdymo proceso metu.

Įgyvendinus programą bus padidinta jaunimo motyvacija pasirinkti sezoninį darbą vasaros atostogų metu, kaip vieną iš užimtumo priemonių, suteikta pagalba jaunimui integruotis į darbo rinką ir įgyjant praktinių įgūdžių, pagerintas jaunimo profesinis orientavimasis, užtikrinta mentorystė palaikant (palydint) jaunus žmones ir padedant ugdyti ir įsivertinti įgytas bendrąsias ir dalykines kompetencijas, padidinta mažiau galimybių turinčių jaunų žmonių socialinė įtrauktis bei užtikrintas bendradarbiavimas su Pakruojo rajono savivaldybės teritorijoje  veikiančiu verslo sektoriumi.

Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyrius
Titilinė nuotrauka iš https://pixabay.com/