*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

„Ateik pasimatuoti“

„Ateik pasimatuoti“

Linkuvos vaikų ir jaunimo užimtumo centro (vad. Renata Dambrauskaitė Pėželienė) iniciatyva, įgyvendinant Europos solidarumo korpuso programos projektą, surengta profesijų mugė „Ateik pasimatuoti“. Linkuvos kultūros centre šia proga susirinko jaunuoliai iš rajono ugdymo įstaigų, o turtinga programa stebino nuo pradžios iki pabaigos.

Meras Saulius Margis, pakviestas kalbėti simbolinio renginio atidarymo metu, džiaugėsi iniciatyviomis jaunomis asmenybėmis, kurių originalios idėjos turtina visą rajono kultūrinį gyvenimą. „Jūs – ir sportininkai, ir menininkai, ir savanoriai, ir praktikantai. Jaunystė – puikus laikas, smagu žinoti, kad patys kūrėte tokį renginį, galvojate apie ateitį, siekiate tapti išsilavinusiais specialistais“,- kalbėjo meras, priminęs, kad neseniai to paties projekto metu dvi moksleivės praktiką atliko rajono savivaldybėje.

Karjeros mugė suskirstyta į kelias dalis: vyko darbas sekcijose, kuriose moksleiviai klausė sėkmės istorijų, mokėsi viešojo kalbėjimo meno, domėjosi studijomis užsienyje. Taip pat skambėjo pranešimai apie jau įvykusią praktikos savaitę ir savanorystę. Didelio susidomėjimo sulaukė gyvoji biblioteka, kurioje prisistatė įvairių profesijų atstovai: policininkas, karininkas, inžinierius, psichologas, pedagogas, gydytojas, teisininkas, socialinis darbuotojas, tarptautiniai savanoriai.
Renginys baigtas praktikos savaitės dalyvių pažymėjimų įteikimu ir vaikinų dueto „Sadboi“ koncertu.

Karjeros mugėje dalyvauti pakviestos ir savivaldybės atstovės – mero padėjėja Simona Lipskytė pristatė „sėkmės istoriją“, o apie teisininko profesiją papasakojo savivaldybės administracijos Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Jovita Kirdeikienė.

Mero padėjėja Simona Lipskytė
S. Margio soc. paskyros nuotrauka