*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

ARTĖJA TRADICINIS JAUNIMO RENGINYS – JAUNIMO ORGANIZACIJŲ SĄSKRYDIS 2019 „ŠOK IŠ FEISBUKO!”

ARTĖJA TRADICINIS JAUNIMO RENGINYS – JAUNIMO ORGANIZACIJŲ SĄSKRYDIS 2019 „ŠOK IŠ FEISBUKO!”

   Pakruojo rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Pakruojo rajono jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“, bendradarbiaudami su Pakruojo rajono savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatore, organizuoja tradicinį jaunimo organizacijų sąskrydį „Šok iš feisbuko!”. Sąskrydis vyks liepos 5 d. (penktadienį) Guostagalio kaime. Sąskrydžio dalyviai – jaunimo organizacijų atstovai ir jaunimas (14—29 m.). Planuojamas dalyvių skaičius – 150. Sąskrydžio programa gana intensyvi: jaunimo pasirodymai ir prisistatymai, rytinė mankšta „Labas rytas!”, sporto klubų pasirodymas „Raumenų jėga“, sveikatinimo užsiėmimas „Stresas. Jo priežastys ir valdymas“, susitikimai su Krašto apsaugos savanoriais, Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus atstovais, Šiaulių apskrities kinologais. Vyks darbas grupėse jaunimui aktualiomis temomis: psichoaktyvių medžiagų prevencija ir pavojai virtualioje erdvėje; emocijų pasaulio paslaptys; robotikos akademija. Sąskrydis neapsieina be linksmų sportinių varžybų (tinklinio, futbolo, krepšinio 3x3, rankų lenkimo, virvės traukimo, taiklumo rungties ir jėgos / judriosios estafetės). Taip pat bus organizuojami mokomieji-patyriminiai žaidimai, vairavimo simuliatorius, veiks kūrybinės dirbtuvėlės. Vakare jauni žmonės galės pristatyti savo talentus ir pasilinksminti diskotekoje.

   Sąskrydžio tikslas — didinti jaunų žmonių užimtumą, skatinti jų pilietiškumą, kūrybiškumą, iniciatyvumą, savanorystę, teigiamą požiūrį į sveiką gyvenimo būdą ir vykdyti žalingų įpročių prevenciją. Siekiama stiprinti ir ugdyti jaunų žmonių sveikatą, gerinti rajono jaunimo organizacijų veiklos kokybę ir plėtrą.

   Sąskrydis finansuojamas vykdant projektus: „Sveikos gyvensenos skatinimas Pakruojo rajone“, Nr. 08.4.2-ESFA-R-630-61-0003 ir „Sportuok kartu – sveikatos su kaupu!” (Visuomenės sveikatos rėmimo specialioji programa).

  Sąskrydžio rėmėjai: Guostagalio seniūnija, Guostagalio kaimo bendruomenė, Guostagalio sporto klubas „Uranas“, Lietuvos samariečių bendrijos Pakruojo skyrius ir Pakruojo automobilių sporto klubas.

Tikimasi, kad šiais metais sąskrydis suburs jaunimą naudingai, turiningai ir įdomiai veiklai.

Kviečiame jaunimą aktyviai dalyvauti sąskrydyje!

Sąskrydžio programa

 

Jaunimo reikalų koordinatorė Dijana Samuitytė