*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Plėsti ūkinę veiklą planuoja ir Lygumų ŽŪB

Pakruojo r. Lygumų ŽŪB planuoja galvijų ūkio plėtrą. Aplinkos apsaugos agentūra jau pateikė Atrankos dėl poveikio aplinkai vertinimo informaciją, su ja galima susipažinti www.gamta.lt nuorodoje Poveikio aplinkai vertinimas (PAV) – PAV 2019 – 3. Atrankos dėl poveikio aplinkai vertinimo informacija –Šiaulių regionas.

Šiuo metu galvijų ūkyje laikoma 2740 vnt. įvairių grupių gyvulių, planuojama šį skaičių padidinti iki 3553 vnt. Dėl to numatyta pastatyti vieną naują tvartą, kuriame bus laikoma 300 vnt. galvijų; rekonstruoti sandėlį į dar vieną tvartą, kuriame bus laikoma 300 melžiamų karvių; taip pat planuojamas galvijų perskirstymas esamuose tvartuose padidinant jų skaičių nuo 2740 vnt. iki 2953.

Poveikio aplinkai vertinimo procese dalyvauja ir savo išvadas pateikia valstybės institucijos, atsakingos už sveikatos apsaugą, priešgaisrinę apsaugą, kultūros vertybių apsaugą, saugomas teritorijas, taip pat vietos savivaldos institucijos ir visuomenė. Pakruojo rajono savivaldybė laikosi nuomonės, kad turi būti atliktas poveikio aplinkai vertinimas ir parengta išsami ataskaita. Vis tik galutinį sprendimą, ar reikalingas Poveikio aplinkai vertinimas, priima Aplinkos apsaugos agentūra. Koks bus priimtas sprendimas, bus paskelbta.

Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyrius