*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Pasitarime diskutuota dėl hidrotechninio statinio nuomos sutarties nutraukimo

Pasitarime diskutuota dėl hidrotechninio statinio nuomos sutarties nutraukimo

Vasario 11 d. vyko bendras Pakruojo rajono savivaldybės, Aplinkos ministerijos, Aplinkos apsaugos agentūros ir Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos pasitarimas dėl hidrotechninio statinio, esančio Pakruojo rajono Dvariukų užtvankoje, nuomos sutarties nutraukimo. Pakruojo rajono savivaldybė Dvariukų kaime esančią užtvanką pagal sutartį buvo išnuomojusi bendrovei, kuri šiuo metu yra likviduojama. Bendrovė nuosavybės teise valdo ir eksploatuoja ten esančią mažąją hidroelektrinę. Apie bendrovės likvidavimą informavus savivaldybę, buvo kreiptasi su prašymu šalių sutarimu nutraukti sutartį.

Pakruojo rajono savivaldybės administracijos direktorė Ilona Gelažnikienė pasitarimo dalyviams pristačiusi turimą informaciją bei gautą prašymą kvietė diskutuoti dėl susidariusios situacijos, teiravosi koks sprendimas šiuo atveju būtų optimaliausias.

Aptarti situacijos buvo pakviesti: mero pavaduotojas Virginijus Kacilevičius, direktorės pavaduotojas Gintaras Šurna, Žemės ūkio skyriaus vedėjas Juozas Pupinis, Turto ir ūkio skyriaus vedėja Daiva Buzienė, Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Jovita Kirdeikienė, vedėjos pavaduotoja Nijolė Špejerienė, Apskaitos skyriaus vedėja Rasa Bagdonienė, vyriausioji specialistė (ekologė) Erika Junevičienė, Aplinkos ministerijos Strateginių pokyčių grupės vyriausioji specialistė Jonė Leščinskaitė, Aplinkos apsaugos agentūros Hidrografinio tinklo skyriaus vedėjas Gintautas Sabas bei Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos Leidimo skyriaus vedėja Ramunė Laukevičienė.

J. Leščinskaitė akcentavo, kad tuo atveju, jei nuomos sutartis yra nutraukiama, nuomojamas objektas turi būti perduotas tokios pat būklės koks ir buvo išnuomotas. Eksploatuotojai yra atsakingi už hidroelektrinės priežiūrą, remontą ir rekonstrukciją.

R. Laukevičienė pristatė informaciją, kada pagal teisės aktus yra išduodamas leidimas gaminti elektros energiją bei kokie reikalavimai elektros energetikos sektoriuje taikomi vykdantiems šią veiklą.

G. Sabas pristatė kokie aplinkosauginiai reikalavimai keliami kai yra nutraukiama sutartis: turi būti keičiamos tvenkinio naudojimo ir priežiūros taisyklės. Pasitarimo dalyvius G. Sabas taip pat informavo apie parengtus upių baseinų valdymo planus bei informavo, kokių veiksmų reikėtų imtis jei planus patvirtins Vyriausybė: pralaidos ir tinkamų grotų žuvų migracijai įrengimas ir kt. Diskutuota ir apie tvenkinių naudojimo ir priežiūros tipinių taisyklių reikalavimus, kaip turi būti keičiamos taisyklės.

Nutarta, kad bus rengimas susitarimo projektas, planuojama pakartotinai organizuoti susitikimą situacijai aptarti.

Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyrius