*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Pakruojo rajono savivaldybė įvertinta Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitinge

Pakruojo rajono savivaldybė įvertinta Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitinge

Prezidentūroje, minint Pasaulinę aplinkos dieną, Aplinkos ministerija pirmąkart pristatė Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitingą. Reitingas vertina ir savivaldybių aplinkosauginius duomenis, ir aplinkosauginio sąmoningumo skatinimą jose. 56 kriterijus, kurie suskirstyti į 9 skirtingas aplinkosaugos tikslus apimančias sritis (atliekų prevencijos ir tvarkymo, prisitaikymo prie klimato kaitos, perėjimo prie žiedinės ekonomikos, darnaus judumo, urbanizuotų teritorijų tvarumo, biologinės įvairovės ir kt.) sudarė ir vertino nepriklausoma, iš skirtingų sektorių atstovų sudaryta ekspertų komisija.

Reitingą pristatė aplinkos ministras Simonas Gentvilas, susirinkusius sveikino Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius. Žaliausiomis šalies savivaldybėmis pripažintas Vilniaus miestas, Druskininkai ir Jonava. Bendrame sąraše Pakruojo savivaldybė užėmė 37 vietą, tačiau tapome Aplinkosauginio sąmoningumo grupės lyderiais – pagal surinktų balų skaičių mūsų savivaldybė lenkia net Vilniaus miesto savivaldybę. Ši kriterijų grupė vertino gyventojų pasitenkinimą aplinkos kokybe,  bendruomenės įtraukimo iniciatyvas, ir kokią dalį savo finansavimo savivaldybė skiria gyventojų aplinkosauginiam švietimui.

Iškilmingame apdovanojimų renginyje dalyvavo šalies savivaldybių vadovai, Aplinkos ir kitų ministerijų vadovai, Valstybinių miškų urėdijos ir kitų su aplinkosauga susijusių įstaigų atstovai. Renginyje Pakruojo rajono savivaldybei atstovavo meras Saulius Margis ir mero padėjėja Simona Lipskytė.

Su reitingu galite susipažinti čia

Mero padėjėja Simona Lipskytė
Autorės nuotraukos