*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Kompensacijas už individualių nuotekų valymo įrenginių įrengimą bus skiriamos visiems paraiškas pateikusiems ir aprašą atitikusiems reikalavimus

Kompensacijas už individualių nuotekų valymo įrenginių įrengimą bus skiriamos visiems paraiškas...

Pakruojo rajono savivaldybės gyventojai kovo–gegužės mėnesiais teikė paraiškas individualių nuotekų valymo įrenginių arba nuotekų kaupimo rezervuarų įsigijimo ir įrengimo kompensacijoms gauti. Už individualų nuotekų valymo įrenginį ir jo įsirengimą buvo numatyta skirti 600 Eur, už nuotekų kaupimo rezervuarą ir jo įsirengimą 300 Eur kompensacijas.

Į Savivaldybę  kompensacijai gauti iš viso kreipėsi 131 pareiškėjas. Komisija, įvertinusi gautas paraiškas, 3 atmetė (1 savininkas registruotas ne Pakruojo rajono savivaldybėje, 2 – turi technines galimybės prisijungti prie centralizuotų nuotekų tinklų), 7 pareiškėjai patys atsiėmė paraiškas. 121 paraiška atitiko reikalavimus. Atsižvelgus į kompensacijoms skirtą sumą (šios programos įgyvendinimui savivaldybės biudžete buvo numatyta 41 000 Eur) 68 pareiškėjams (pagal paraiškų vertinimo prioritetą ir registravimo datą) buvo nuspręsta kompensuoti individualių nuotekų valymo įrenginių įsigijimą ir įrengimą.

Pagal galiojančius teisės aktus darbai turi būti atlikti ir objektas pradėtas eksploatuoti iki einamųjų metų spalio 1 dienos. Todėl Individualių nuotekų valymo įrenginių arba nuotekų kaupimo rezervuarų įsigijimo ir įrengimo kompensavimo paraiškų vertinimo komisija (pirmininkas - Gintaras Šurna) jau pradėjo tikrinti, ar darbai atlikti ir įrenginiai paruošti naudoti (rugpjūčio 17 d. apžiūrėti 24 objektai, visi atitiko reikalavimus).

Savivaldybės tikslas – skatinti kuo daugiau rajono gyventojų kokybiškai tvarkyti buityje susidarančias nuotekas, kad būtų sumažintas neigiamas poveikis aplinkai ir užterštumas nuotekomis, todėl nuspręsta peržiūrėti biudžetą ir kompensacijas skirti visiems pareiškėjams, kurių paraiškos atitiko reikalavimus.

Kultūros paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyrius
Nuotrauka G. Šurnos