*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Įžvalgomis apie ekologiškumą moksleiviai dalinosi „Eurodebatuose“

Įžvalgomis apie ekologiškumą moksleiviai dalinosi „Eurodebatuose“

Šią savaitę Pakruojyje įvyko didžiausio Lietuvoje individualių moksleivių debatų konkurso „Eurodebatai“ renginys, kuriame pasirodyti ir pasidalinti savo idėjomis sutiko trys „Atžalyno“ gimnazijos moksleiviai. Europos komisijos atstovybės Lietuvoje inicijuojami debatai šiemet atsigręžė į itin aktualią temą apie klimato kaitą ir gamtos tausojimą, dalyviai pranešimus ruošė tema „Aš – žalias*! Mada ar būtinybė?“. Dalyvių mintis vertino komisija, į kurią pakviestas meras Saulius Margis, mero padėjėja Simona Lipskytė, savivaldybės ekologė Kazimiera Klabienė, Pakruojo J. Pakalnio muzikos mokyklos Atviro jaunimo centro vadovas Vytautas Girdzijauskas ir Europos komisijos atstovybės Lietuvoje biuro specialistė.

„Atžalyno“ gimnazijos moksleiviai – Ema Juodinytė, Laurynas Gustas ir Marta Jasiūnaitė, pristatydami savo pranešimus, įtaigiai kalbėjo apie būtinybę įvairiomis priemonėmis patiems prisidėti prie klimato kaitos priežasčių ir aktyvumo apie tai informuojant savo aplinką. Moksleiviai nepraleido gamtos, vandenynų užterštumo, plastiko naudojimo mažinimo, atliekų rūšiavimo svarbos, tvarios ekonomikos idėjų, perdirbimo, taršos mokesčių temų.

Komisijos nariai vertino dalyvių paruoštų pranešimų sklandumą, gebėjimą argumentuotai dėstyti mintis, užduoti taiklius klausimus ir greitą reakciją, atsakant į juos, kuriuos vieni kitiems uždavė dalyviai, minčių po pranešimų turėjo ir komisijos nariai.

Susumavus rezultatus, debatų Pakruojyje nugalėtoja išrinkta Marta Jasiūnaitė, kuri jau lapkričio 18-ąją vyks į Vilnių, „Eurodebatų“ finalą.

Renginiu Pakruojyje rūpinosi „Atžalyno“ gimnazistė, Europos komisijos atstovybės komandos narė Kamilė Augėnaitė, dainas dovanojo Marija Kacilevičiūtė, akomponavo Linas Katilius.

Mero padėjėja Simona Lipskytė
L. Katiliaus nuotraukos