*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Įvyko visuotinis ŠRATC dalininkų susirinkimas

Pakruojo rajono savivaldybės administracijos direktorė Ilona Gelažnikienė ir ekologė Kazimiera Klabienė dalyvavo VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro visuotiniame dalininkų susirinkime (ŠRATC). Buvo diskutuota dėl naujų komunalinių atliekų tvarkymo įkainių. Ankstesniuose susirinkimuose ir diskusijose ŠRATC pateikdavo ženkliai didesnius įkainius, kuriems visos savivaldybės nepritarė (Pakruojo rajono savivaldybei būtų tekę mokėti: pastoviąją metinę dalį 188397,65 Eur su PVM, o kintamąją 50,76 Eur/t su PVM). Savivaldybės įpareigojo ŠRATC atsisakyti kai kurių investicijų ir perskaičiuoti kainas, kurios po perskaičiavimo buvo sumažintos.

Susirinkimo metu dalininkai (Šiaulių miesto, Šiaulių Akmenės, Joniškio, Kelmės, Pakruojo, Radviliškio rajonų atstovai) balsų dauguma pritarė sprendimui „Dėl komunalinių atliekų, išskyrus atskirai surinktas bioskaidžias atliekas, priėmimo ir apdorojimo įkainio pastoviosios ir kintamosios dalies nustatymo“.

Dėl naujų įsigaliojančių kainų keisis vietinės rinkliavos mokestis už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą Pakruojo rajone.

Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyrius