*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Informacija gyventojams

Informacija gyventojams

Informacija gyventojams: parengtas vėjo elektrinių išdėstymo Pašvitinio ir Žeimelio seniūnijose strateginio pasekmių aplinkai vertinimo apimties nustatymo dokumentas

Pakruojo rajono savivaldybė buvo išdavusi 2 leidimus dėl inžinerinės infrastruktūros (vėjo elektrinių) plėtros rajono teritorijoje.

2020 m. rugsėjo mėn. buvo viešintas Vėjo elektrinių išdėstymo Pakruojo rajono savivaldybės teritorijoje (Pakruojo, Klovainių, Rozalimo, Linkuvos ir Pašvitinio seniūnijose) specialiojo plano  strateginio pasekmių aplinkai vertinimo (SPAV) dokumentas, kuris buvo parengtas vadovaujantis Pakruojo rajono savivaldybės tarybos 2019 m. birželio 27 d. sprendimu Nr. T-182 „Dėl leidimo rengti inžinerinės infrastruktūros plėtros planą ir planavimo tikslų nustatymo“. Plano rengėjas buvo VšĮ „Darnaus vystymosi centras“. Plano iniciatorius: UAB „Archstudija“.

2021 m.  VšĮ Pajūrio tyrimo ir planavimo institutas pateikė vėjo elektrinių išdėstymo Pašvitinio ir Žeimelio seniūnijose strateginio pasekmių aplinkai vertinimo apimties nustatymo dokumentą, kuris yra parengtas vadovaujantis Pakruojo rajono savivaldybės tarybos 2020 m. vasario 27 d. sprendimu T-29 „Dėl Inžinerinės infrastruktūros plėtros plano rengimo pradžios ir planavimo tikslų nustatymo". SPAV rengėjas:  VšĮ Pajūrio tyrimo ir planavimo institutas. Plano iniciatoriai: UAB „Bionalis“ ir UAB „Enefit Green“.

Informuojame, kad VšĮ Pajūrio tyrimo ir planavimo institutas parengė ir Pakruojo rajono savivaldybės administracijai pateikė derinti inžinerinės  infrastruktūros  plėtros  plano vėjo elektrinių statybai  strateginio pasekmių aplinkai vertinimo apimties nustatymo dokumentą (SPAV).

Planuojama teritorija: Pakruojo rajono savivaldybės Pašvitinio ir Žeimelio sen. teritorija (planuojamos teritorijos plotas apie 13 tūkst. ha.). Gretimos teritorijos – Trivalakio, Binėnų, Peluodžių, Gražaičių, Pašvitinio,  Peleniškių, Sodeliškių, Grikpėdžių, Žeimelio, Steigvilių, Mikoliškio, Noreikų, Plonėnų ir kt.  gyvenvietės.

Vienas iš SPAV tikslų yra nustatyti, ar plano įgyvendinimas gali daryti reikšmingas neigiamas  pasekmes aplinkai, bei numatyti prevencijos priemones neigiamoms pasekmėms išvengti.

Remiantis LR Vyriausybės 2014 m. gruodžio 23 d. nutarimu Nr. 1467 patvirtinto Planų  ir programų strateginio pasekmių aplinkai vertinimo tvarkos aprašo 22 p. parengtas dokumentas yra pateiktas suinteresuotoms institucijoms (taip pat ir Pakruojo rajono savivaldybės administracijai), kurios išnagrinės ir pateiks išvadas apie parengtą SPAV apimties nustatymo dokumentą.

Dokumentas (*.pdf ir *.docx formatuose) pateikiamas: čia

Informaciją parengė Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyriaus