*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Informacija biologinių (žaliųjų) atliekų surinkimo konteinerių turėtojams

Informacija biologinių (žaliųjų) atliekų surinkimo konteinerių turėtojams

Informuojame, kad gyventojai, kurie nusprendė, kad ateityje nesinaudos biologinių (žaliųjų) atliekų surinkimo paslauga, privalo kuo skubiau (bet ne vėliau kaip iki 2021 m. gruodžio 1 d.) grąžinti konteinerius UAB ,,Pakruojo komunalininkas“.  Nuo 2022 m. paslauga nebus teikiama, jeigu nebus konteinerio panaudos sutarties.

Prašome, kuo skubiau informuoti UAB „Pakruojo komunalininkas“ apie turimą biologinių atliekų konteinerį nurodant tikslų konteinerio pastatymo adresą, savininko vardą, pavardę. UAB „Pakruojo komunalininkas“ adresas: Ryto g. 10, Pakruojis, kontaktinis tel. (8 421) 51 095,  mob. 8 681 93 488, el. p. p.komunalininkas@gmail.com. Atkreipiame dėmesį, kad biologines (žaliąsias) atliekas draudžiama dėti į kitoms atliekoms skirtus konteinerius (mišrių komunalinių atliekų ar kt.) ar palikti šalia konteinerių. Esant šiems pažeidimams, konteineris nebus ištuštinamas. Primename, kad už netinkamą atliekų tvarkymą numatytos administracinės poveikio priemonės LR administracinių nusižengimų kodekse.

Papildomai informuojame, kad pardavus, paveldėjus ar išnuomojus turtą, nepateikus pirkimo–pardavimo sutarties,  VĮ Registro centro nekilnojamo turto išrašo ar nuomos sutarties dokumentų, konteineriai priskiriami pagal pastatymo adresą tiems asmenims, kurie yra turto savininkai (bendraturčiai).

Primename, kad 2021 m. balandžio 29 d. Pakruojo rajono savivaldybės tarybos sprendimu Nr. T-136 numatyta Vietinės rinkliavos administratoriui skaičiuojant rinkliavos kintamąją dedamąją už 2021 m. mokėtojams, kurie naudojasi biologinių atliekų surinkimo konteineriais, taikyti 0,12 m³ konteinerio ištuštinimo 5 kartus per metus įkainį. Minėtas sprendimas įsigaliojo šių metų  liepos 1 dieną ir informacija apie sprendimu priimtus pakeitimus buvo publikuota spaudoje.  Sprendimu numatyta 2022 m. skaičiuoti mokestį už naudojimąsi žaliųjų atliekų konteineriais (0,12 m3 konteineris – vienas pakėlimas 0,90 Eur; 0,24 m3 konteineris – vienas pakėlimas 1,79 Eur; 1,1 m3 konteineris – vienas pakėlimas 8,12 Eur), nustatytas minimalus konteinerių ištuštinimo skaičius – 8 kartai per metus.

Atkreipiame dėmesį:

  • Juridiniai ir fiziniai asmenys gali atvykti į UAB „Pakruojo komunalininkas“ ir pasiimti ar grąžinti konteinerį ar/ir konteinerių komplektą nemokamai.
  • Jei juridiniai ir fiziniai asmenys pageidauja, kad konteineris ar / ir konteinerių komplektas būtų atvežti / išvežti abonento nurodytu adresu, kaina už konteinerio atvežimą / išvežimą 8 Eur (su PVM).

Prašome šia informacija pasidalinti su kitais žaliųjų atliekų konteinerių turėtojais.

Pakruojo rajono savivaldybės administracijos
Vyriausioji specialistė (ekologė)
Pranešimo data 2021-10-22