*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Globokime paukščius žiemą

Globokime paukščius žiemą

Kai kuriems paukščiams išgyventi šaltąjį metų periodą be žmonių pagalbos neįmanoma, nes iš po sniego išsikapstyti sau maisto paukščiai savarankiškai negali.

Pakruojo rajono savivaldybės administracijos ekologė K. Klabienė džiaugiasi, kad Pakruojyje paukščiams neteks badauti. Iš Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos lėšų nupirktos dvi lesyklos ir 150 kg lesalo, kurio turėtų pakakti visai žiemai. Kaip padėka jauniesiems gamtos mylėtojams už gamtosauginę veiklą lesyklos pastatytos „Žemynos“ pagrindinės mokyklos ir  lopšelio-darželio „Vyturėlis“ teritorijoje. Tai dar viena vaikų ugdymo priemonė, kuri mokys, kaip atskirti lesyklose besilankančius paukščius, supažindins su paukščių lesinimo žiemą taisyklėmis. Ant lesyklų stogo pritvirtintas stendas su informacija apie tai, ką galima berti į lesyklą, kuo paukščių negalima lesinti. Stendus padovanojo Ornitologų draugija, o juos perdavė draugijos narys Bronius Jareckas.

Pakruojo seniūnijos darbuotojai susižavėjo šiais paukščių nameliais ir patys pagamino tris lesyklas. Vieną padovanojo lopšelio-darželio „Saulutė“ vaikučiams, kitą - Pakruojo miškų urėdijos medelynui. Pakruojiečių laisvalaikio zonoje, sveikatingumo parke, prie estrados taip pat pastatyta lesykla. Ją prižiūrėti ir pasirūpinti paukščiais kviečiami visi: ir maži, ir dideli. Tik atidžiai perskaitykite instrukcijas, kad paukščiams pagelbėtumėte, o ne pakenktumėte.

Pakruojo rajono savivaldybės informacija