*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Draudžiama palikti atliekas šalia konteinerių!

Draudžiama palikti atliekas šalia konteinerių!

Primename, kad gyventojai privalo laikytis Pakruojo rajono savivaldybės atliekų tvarkymo taisyklių. Stebimi pasikartojantys piktavališki šių taisyklių nesilaikymo atvejai, taip pat gaunami pilietiškų asmenų pranešimai dėl paliktų komunalinių, stambiagabaričių, žaliųjų ar kitų atliekų Pakruojo rajono savivaldybės daugiabučių namų bendro naudojimo mišrių komunalinių atliekų surinkimo konteinerių aikštelių vietose. Primename, kad atliekų turėtojams draudžiama komunalines atliekas palikti šalia konteinerių. Atliekos privalo būti rūšiuojamos. Draudžiama mesti  į konteinerius ar prie jų palikinėti automobilių dalis, padangas, statybines, didelių gabaritų ir žaliąsias atliekas. Pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 367 straipsnį, už savivaldybės teritorijoje galiojančių atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimą gresia bauda iki 600 Eur!

Taip pat primename, kad gyventojai atliekas pristatyti NEMOKAMAI patys į savivaldybės teritorijoje veikiančias atliekų priėmimo aikšteles: Savanorių g., Kuosiškių k., ir Aleknaičių k. 14, Lygumų sen., Pakruojo rajonas (nuoroda čia).

Dėkojame pilietiškiems asmenims dėl pateikiamų pranešimų apie asmenis, kurie netinkamai tvarko ir palieka atliekas pažeisdami taisykles. Pastebėjus tokius nedrausmingus piliečius, prašome informaciją pateikti Pakruojo rajono savivaldybės administracijos ekologei ar seniūnams!

Pakruojo rajono savivaldybės vyr. specialistė (ekologė)