*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Dėl šiferio atliekų išvežimo

Dėl šiferio atliekų išvežimo

Informuojame, kad LR aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo direktoriaus 2021 m. lapkričio 29 d.  įsakymu Nr. T1-287 „Dėl Finansavimo skyrimo projektams, pateiktiems pagal atliekų prevencijos ir tvarkymo programos finansavimo priemonę „Subsidijos ir dotacijos namų ūkiuose susidariusioms asbesto atliekoms tvarkyti“ gautas finansavimas asbesto atliekoms, susidariusioms namų ūkiuose, sutvarkyti.

Gyventojai,  kurie registravosi Savivaldybėje dėl šiferio atliekų išvežimo, pagal galiojančius teisės aktus privalo šiferio atliekas sukrauti į didmaišius arba ant medinių padėklų ir apvynioti polietileno plėvele.  Sutrupintos šiferio atliekos taip pat turi būti sukrautos į maišus, didmaišius. Atliekos turi būti sukrautos tokioje vietoje, kad galėtų privažiuoti specialusis transportas (mašina su dideliu konteineriu). Tinkamiausia vieta – įvažiavimas į kiemą.

Vežėjas  telefonu susisieks su  gyventojais dėl šiferio išvežimo datos ir su fiziniu asmeniu turės pasirašyti atliekų priėmimo–perdavimo aktą.

Sumaišytos  šiferio atliekos su kitomis nepavojingomis / pavojingomis atliekomis nebus priimamos.

Pakruojo rajono savivaldybės administracijos
vyriausioji specialistė (ekologė)