*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Dalyvauta pakuočių atliekų morfologiniame nustatyme

Dalyvauta pakuočių atliekų morfologiniame nustatyme

Rugsėjo 16 d. Pakruojo rajono savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė (ekologė) kartu su UAB „Pakruojo komunalininkas“ ir pakuočių tvarkymo organizacijų atstovais dalyvavo surenkamų pakuočių morfologijos nustatyme. Tai antrasis kartas šiais metais, kai vykdoma minėtoji procedūra, todėl prieš tai atlikus patikrą kaimų/miestelių teritorijoje šįkart morfologijos nustatymai vyko Pakruojo mieste. Smagu pasidžiaugti, kad tik maža dalis konteinerių nebuvo paimti dėl netinkamai išrūšiuotų atliekų. Atliekos miesto teritorijoje rūšiuojamos atsakingai. Ankstesniojo morfologinio tyrimo metu, nustatyta, kad sraute yra 26,15% komunalinių atliekų, šio tyrimo metu 19,18 %. Dėkojame gyventojams, kurie atsakingai žiūri į galiojančius teisės aktų reikalavimus bei vykdo teisingą atliekų rūšiavimą ir perdavimą atliekų tvarkytojams.

Primename, kad į šiuos konteinerius negalima mesti kreiduoto, laminuoto, plastiku ar bitumu dengto popieriaus, panaudotų tapetų, servetėlių, popierinių rankšluosčių ir nosinaičių, sauskelnių, dažų, tepalų ir cheminių medžiagų likučiais užterštos taros, žaislų iš plastiko su elektroniniais įtaisais, higienos reikmenų, dažų, tepalų ir cheminių medžiagų likučiais užterštos taros, aerozolinių flakonų.

Nepamirškime, kad šiukšlę nuo vertybės skiria rūšiavimo konteineris: popierių galima perdirbti iki 8 kartų; perdirbus vieną aliuminio skardinę sutaupoma tiek energijos, kad galėtume žiūrėti televizorių 2 valandas. Stiklą galima perdirbti neribotą kiekį kartų nepakenkiant jo kokybei. Vienas lietuvis per metus išrūšiuoja apie 10 kg atliekų (VŠĮ Žaliasis taškas informacija).

Pakruojo rajono savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė (ekologė)