*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Dalyvauta pakuočių atliekų morfologiniame nustatyme

Dalyvauta pakuočių atliekų morfologiniame nustatyme

Rugpjūčio 13 d. Pakruojo rajono savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė (ekologė) Erika Junevičienė kartu su UAB „Pakruojo komunalininkas“ ir pakuočių tvarkymo organizacijų atstovais dalyvavo surenkamų pakuočių morfologijos nustatyme. Buvo vykdoma kontrolė kaip gyventojai rūšiuoja atliekas ir kokios atliekos patenka į pakuotės atliekų konteinerius. Nustatyta, kad piliečiai klaidingai ir neteisingai rūšiuoja atliekas, todėl tą dieną dalis konteinerių nebuvo paimta iš gyventojų.

Primename, kad į šiuos konteinerius negalima mesti  kreiduoto, laminuoto, plastiku ar bitumu dengto popieriaus, panaudotų tapetų, servetėlių, popierinių rankšluosčių ir nosinaičių, sauskelnių, dažų, tepalų ir cheminių medžiagų likučiais užterštos taros, žaislų iš plastiko su elektroniniais  įtaisais, higienos reikmenų. Itin dažna klaida: panaudotas tualetinis popierius, sauskelnės metami į šioms atliekoms skirtus konteinerius, tačiau mesdami tokias atliekas į šiuos plastiko ir popieriaus  konteinerius, pagalvokime ar norėtume iš šių atliekų perdirbtų dantų šepetėlių arba veido servetėlių.

Konteineriuose dažnai pasitaiko buities statybos ir griovimo atliekos, kurios turi būti pristatomos į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles.

Atlikus surinktų atliekų rūšiavimą, nustatyta, kad sraute yra 26,15% komunalinių atliekų.

Kiekvienas iš mūsų yra atsakingas už teisingą atliekų rūšiavimą!

Pakruojo rajono savivaldybės administracijos
vyriausioji specialistė (ekologė)