*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Buvo vykdomi mišrių komunalinių atliekų morfologijos nustatymai

Buvo vykdomi mišrių komunalinių atliekų morfologijos nustatymai

Rugpjūčio 25 d. Šiaulių regioniniame nepavojingųjų atliekų sąvartyne buvo vykdomi mišrių komunalinių atliekų morfologijos nustatymai. Teisės aktuose įtvirtinta, kad atliekos privalo būti rūšiuojamos jų susidarymo vietoje. Atlikus sudėties nustatymą, matyti, kad atliekos nėra tinkamai išrūšiuojamos. Išrūšiuotų kontrolinio atliekų kiekyje (300 kg) buvo 6,667 % popieriaus ir kartono, įskaitant pakuočių atliekas, PET pakuočių atliekos - 1,33%, plastikų, įskaitant pakuotes, atliekos - 34% ir t.t.  

Į mišrių atliekų konteinerius galima mesti atliekas, kurios negali būti perdirbamos ar pakartotinai naudojamos. Į juos konteinerius griežtai draudžiama mesti žaliųjų atliekų, karštų pelenų, statybinių ir griovimo, pavojingųjų, elektros ir elektronikos įrangos atliekų bei pakuočių atliekas.  

Primename, kad Pakruojo r. sav. veikia Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės Aleknaičių k. (Lygumų sen.) ir Kuosiškių k. (Pakruojo r.). Kuosiškių k. esančioje veikia ir daiktų dalinimosi punktas, priklausantis tinklui „Daiktų kiemas”. Žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelė taip pat yra Aleknaičių k., Pakruojo r. Be šių aikštelių veikia Žeimelio seniūnijos atliekų priėmimo punktas (Plytinės g., Žeimelio mstl.).

Prašome atliekas rūšiuoti atsakingai, susidariusias didelių gabaritų, žaliąsias atliekas pristatyti į rajone esančias aikšteles, o ne palikinėti juos ant šaligatvių ar prie konteinerių.

Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelių adresus ir informaciją apie „Daiktų kiemą“ rasite: čia
Daugiau informacijos apie žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelę rasite: čia
Daugiau informacijos apie atliekų priėmimo punktą rasite: čia


Vyriausioji specialistė (ekologė)