*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė

Atliekų tvarkymo taisyklių laikytis privaloma

Atliekų tvarkymo taisyklių laikytis privaloma

Pakruojo savivaldybė nuolat gauna iš atliekų vežėjo  UAB ,,Pakruojo komunalininkas“  ir Pakruojo seniūnijos informaciją, apie tai, kad gyventojai netinkamai tvarko savo komunalines atliekas. Prie bendro naudojimo konteinerių sukraunami seni baldai, statybinės (remonto) ir kitos atliekos. Labai dažnai prie šių konteinerių randama į maišus sukrautų šakų, žolės, netinkamų valgyti daržovių, o rudenį – obuolių. Kartais net nesivarginama obuolių sudėti į maišus – didžiuliai kiekiai tiesiog supilami prie konteinerių. Kyla įtarimas, kad obuolius ir visas kitas žaliąsias atliekas prie daugiabučių neša individualių namų gyventojai. Yra atvejų, kai nustatoma, kad individualių namų gyventojai ir kitas atliekas neša į bendro naudojimo konteinerius prie daugiabučių namų, nors tai daryti yra griežtai draudžiama.

Norime priminti, kad atliekų turėtojai komunalines atliekas  privalo rūšiuoti savivaldybės atliekų tvarkymo taisyklėse nustatyta tvarka.  Pakruojo rajono savivaldybės tarybos patvirtintose atliekų tvarkymo taisyklėse nurodyta, kad draudžiama:

  • išmesti komunalines atliekas gatvėse, aikštėse, skveruose, parkuose ir kitur bei palikti atliekas šalia konteinerių;
  • užkasti ar atliekas vežti į laukus, miškus bei kitas ne tam skirtas vietas;
  • mesti į konteinerius gruntą, degančias ar karštas atliekas, farmacines, medicinines atliekas bei kitas nekomunalines atliekas, buityje susidarančias pavojingąsias bei elektros ir elektroninės įrangos atliekas; pilti į konteinerius chemines medžiagas, srutas, nuotekas bei skystas atliekas; mesti į tam neskirtus konteinerius naudotas padangas, didelių gabaritų, statybos ir griovimo bei žaliąsias atliekas;
  • pernešti privačiose teritorijose susidariusias žaliąsias atliekas į bendro naudojimo teritorijas.

Primename, kad obuolius, šakas, lapus ir visas kitas žaliąsias atliekas galima vežti į kompostavimo aikštelę, kuri yra Aleknaičių kaime (aikštelės darbo laikas II–V 9.00-18.00 val., VI 9.00-17.00 val. Nedirba sekmadieniais, pirmadieniais ir švenčių dienomis). Į aikštelę taip pat galima vežti ir kitas atliekas: didelių gabaritų, remonto, buityje susidarančias pavojingas atliekas.

Informuojame, kad UAB ,,Pakruojo komunalininkas“ apvažiavimo būdu du kartus per metus surenka didelių gabaritų atliekas. Surinkimo grafikas skelbiamas savivaldybės puslapyje. Jeigu nežinote, kaip tvarkyti ar kur dėti savo atliekas, galite kreiptis tel. (8 421)  61 698, visada  gausite atsakymą.

Labai prašome visų gerbti vieni kitus, saugoti gamtą, mylėti savo miestą, savo gyvenamąją vietą, nes čia mūsų namai, čia mes esame  saugūs.

Pakruojo rajono savivaldybės administracijos
vyriausioji specialistė (ekologė) Kazimiera Klabienė