*ornament*

Paieška

Pakruojo rajono
savivaldybė
  • 2019 m. gruodžio 6 d. (penktadienį) Pakruojo rajono savivaldybėje vyko Jaunimo reikalų tarybos konsultacija „Jaunimo įtraukimas į sprendimo priėmimo procesą ir poreikių atliepimas“, kurioje aptarta efektyvesnė Jaunimo reikalų tarybos veikla ir funkcijos, užsibrėžti tikslai, uždaviniai, priemonės ir rodikliai. Nagrinėti komandos formavimo, veiklų planavimo ir kiti aktualūs Jaunimo reikalų tarybos nariams klausimai. Konsultantė — Monika Simaškaitė.

    Nuotraukos Ritos Nikalajevienės ir Dijanos Samuitytės.

  • 2019 m. gruodžio 6 d. (penktadienį) vyko Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos posėdis, kuriame atrinkti jaunimo apdovanojimų renginio „Jaunosios žvaigždutės 2019“ nominantai, aptarti vykdytų apklausų rezultatai, atliktas Jaunimo reikalų tarybos veiklos kokybės įsivertinimas, parengtas rekomendacijų / pasiūlymų paketas įstaigoms ir organizacijoms dėl jų vykdomos veiklos, patvirtinti Jaunimo reikalų tarybos 2019 m. veiklos ataskaita ir 2020 m. veiklos planas. Protokolas.
  • 2019 m. rugsėjo 27 d. (penktadienį) vyko Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos (toliau – SJRT) posėdis, kuriame susipažinta su 2019 m. Pakruojo rajono savivaldybei rekomenduojamomis įgyvendinti jaunimo politikos sritimis, aptarti jaunimui aktualus klausimas dėl diskotekų organizavimo, pristatyta jaunimo iniciatyva įkurti jaunimo diskusijų klubą. Svarstyti klausimai dėl atvirų jaunimo erdvių įkūrimo ir mobilaus darbo su jaunimu kaimiškose vietovėse vykdymo. Aptarta jaunimo problemų sprendimo Pakruojo rajono savivaldybėje 2019-2021 m. plano priemonė – inventorizacijos atlikimas ir Pakruojo rajono savivaldybės teritorijoje turimų aktyviam laisvalaikiui pritaikytų erdvių ir jose turimo inventoriaus sąrašo sudarymas. Nutarta bendradarbiauti su jaunimo reikalų koordinatoriumi dėl 2019 m. Pakruojo rajono savivaldybei rekomenduojamų įgyvendinti jaunimo politikos sričių ir padėti spręsti jaunimui aktualius klausimus. Siūlyta jaunimui imtis iniciatyvos bei bendradarbiauti su Pakruojo kultūros centro darbuotojais dėl diskotekų organizavimo. Nutarta vykdyti kultūros įstaigų apklausą dėl diskotekų organizavimo bei teikti siūlymą Pakruojo rajono savivaldybei dėl rajono kultūros įstaigose organizuojamų diskotekų trukmės nustatymo. Siūloma diskotekas organizuoti nuo 20.00 val. iki 24.00 val. Ypatingai pasidžiaugta jaunimo iniciatyva organizuoti diskusijų klubą, kuriame būtų diskutuojama jaunimui rūpimais klausimais – ekologija, pasitikėjimas savimi, savęs pažinimas, tikėjimas ir kt. SJRT nariai skatino jaunimo idėją, siūlė ją labiau viešinti ir perduoti gerą žinią visuomenei. Posėdyje nutarta vykdyti seniūnijų, bibliotekų, kultūros centrų ir kaimo bendruomenių apklausas dėl atvirų jaunimo erdvių kūrimo ir mobilaus darbo su jaunimu vykdymo, ugdymo įstaigų ir seniūnijų apklausas dėl Pakruojo rajono savivaldybės teritorijoje turimų aktyviam laisvalaikiui pritaikytų erdvių ir jose turimo inventoriaus sąrašo. Atsižvelgiant į apklausų rezultatus, bus teikiami pasiūlymai dėl atviros jaunimo erdvės kūrimo bei mobilaus darbo su jaunimu vykdymo bei dėl jaunimo aktyviam laisvalaikiui pritaikytų erdvių atnaujinimo ar naujų įkūrimo. Protokolas
  • 2019 m. birželio 25 d. (antradienį) vyko Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos (toliau – SJRT) posėdis, kuriame išrinktas SJRT pirmininkas ir pirmininko pavaduotojas, patvirtintas SJRT darbo reglamentas. Posėdyje aptartas Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos 2019 m. veiklos planas, susipažinta su Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos pasiūlymais Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų veiklai, pristatyti duomenys apie jaunimą ir artėjantys jaunimo renginiai.
    Protokolas.
    Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos darbo reglamentas.
  • 2019 m. kovo 8 d. (penktadienį) vyko Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos posėdis, kuriame aptarti Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo organizacijų finansavimo 2019 m. konkurso (toliau – Konkurso) nuostatai, patvirtintos Konkurso būdu finansuotinos veiklos (iniciatyvų, naudingų Pakruojo rajono savivaldybės bendruomenei, įgyvendinimas; veiklų, skatinančių jaunimo užimtumą, verslumą, karjeros planavimą bei profesinį orientavimą, įgyvendinimas; veiklų, skatinančių jaunimo įsitraukimą į visuomeninę veiklą, aktyvumą ir pilietiškumą, įgyvendinimas; jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų informavimas, konsultavimas, jų veiklos kokybės gerinimas, narių, darbuotojų, dirbančių su jaunimu, stiprinimas mokymais; jaunimo savanoriškos veiklos skatinimas vietos lygmeniu; sveikatai palankių mitybos įpročių formavimas ir stiprinimas, fizinio aktyvumo bei psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevencinės veiklos skatinimas; socialinę atskirtį patiriančių, mažiau galimybių turinčių jaunų žmonių socialinė įtrauktis; jaunimo lyderių ugdymas ir jaunimo lyderystės įgūdžių stiprinimas; bendradarbiavimo su Pakruojo rajono savivaldybės institucijomis bei įstaigomis, rajono jaunimo organizacijomis ir kitais aktyviais regioninės politikos veikėjais (vietos bendruomenėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis, privataus verslo struktūromis, religinėmis bendruomenėmis ir bendrijomis, profesinėmis sąjungomis, politinėmis partijomis ir kt.) kūrimas ir plėtojimas), Konkurso finansavimo prioritetai, už kuriuos vertinant projektus bus skiriami papildomi balai, nustatytas finansavimo dydis bei paraiškos teikimo terminas.
    Posėdžio protokolas.